A Sopron elleni rangadóra készülnek a kosarasok

Győr+ Fotó: Nagy Gábor
2023.12.17. 08:15

Vasárnap 17 órakor a Sopron Basket látogat a győri egyetemi csarnokba. Bajnoki mérkőzésen fogadja a SERCO UNI Győr a címvédőt. Ez lesz az idei utolsó hazai találkozója a győri kosaras hölgyeknek.

A mostani győztes lépéselőnybe kerül a másikkal szemben. Remélhetőleg ez az együttes a győri lesz, bár továbbra sem ideális a helyzet csapatunknál, hiszen Kristine Anigwe távollétében továbbra is gondban van a szakmai stáb centerposzton, főleg a rotációban, a szerdai Euroliga-meccset pedig Dubei Debóra hagyta ki kisebb sérülés miatt.

Cziczás László vezetőedző így várja az összecsapást: „Péntektől tudunk készülni a Sopron elleni találkozóra, csütörtökön későn érkeztünk meg Bolognából, ahol ugyan kikaptunk, de megtaláltuk azokat a pontokat, amire tudunk építeni, amiben fejlődtünk, összességében hasznos találkozóból érkeztünk meg erre a rangadóra. A helyzetünk egyébként továbbra sem rózsás, de nem szeretnénk panaszkodni. A megyei rangadó mindkét félnek mindig presztízs. Ismerjük a soproniakat, nekik is voltak váratlan vereségeik, de ez nem téveszt meg bennünket. Hazai pályán egyértelműen a győzelem a cél, bízom benne minél több szurkoló jön ki, és hajszol bele bennünket a sikerbe.”

Az idei szezonban a Sopron három bajnoki mérkőzését veszítette el: a TFSE és a Szekszárd otthonában kaptak ki, illetve a legutóbbi fordulóban a DVTK verte meg őket a Novomatic Arénában.

Forrás: gyorikosar.hu