A Sió-kupára utazik a SERCO-UNI Győr

Győr+ Fotó: gyorikosar.hu, Nagy Gábor
2023.09.14. 20:35

Pénteken délután Szekszárdon az NKA Universitas Pécs ellen lép pályára a győri női kosárlabda csapat.

A két csapat eddig a bajnokságban 25 alkalommal találkozott, ebből 20-szor győri siker született. A Magyar Kupában a három meccsen 2 győzelem, 1 vereség a mérleg.

A pécsiek kerete jelentősen átalakult a nyáron. Távozott Kiss Virág – a válogatott center éppen egyik Euroliga-ellenfelünkhöz, a török Mersinhez igazolt –, Wentzel Nóra, Szücs Réka, Kaszás-Pap Regina és Ilina Selcova. A volt győri Simon Zsófia sem kezdte meg augusztusban a felkészülést a baranyaiaknál, de nem kizárt, hogy a későbbiekben csatlakozik a kerethez. A légiósokat is lecserélte a pécsi klub.

Az érkezők között van a tavaly még Győrben szerepelt Weninger Virág és Peyton Williams. Rajtuk kívül új ember az Olaszországból hazatért Mérész Beatrix, a Vasas Akadémiától igazolt Nadia Smailbegovic.

A felkészülés elején Kiss Angelika, Weninger Virág, Nadia Smailbegovic és Rátkai Eszter mellett még tizenkét junior korú kosaras vett részt a Jovan Gorec vezette első csapat edzésén. Egy héttel később csatlakozott Mérész Beatrix, Laczkó Sára, Adenike Olawuyi és a szintén új igazolás, a horvát irányító Matea Tadic. Szeptember elején érkezett meg Peyton Williams, szeptember közepén pedig Sydney Wallace kapcsolódik be a munkába.

A győriek keretéből már csak Diamond Miller hiányzik, aki még a WNBA-ben érdekelt, így más munkát tudnak végezni, más minőségben, más intenzitásban – mondta el Cziczás László, aki a Sopronban mutatott teljesítménnyel ugyanakkor annyira nem volt elégedett, de reméli, a következő két hétben sikerül felvenni azt a fordulatszámot, melyre a szezon során a kettős terhelés mellett szükség lesz

A Sió-kupán a másik ágon Atomerőmű KSC Szekszárd–Vasas Akadémia párharcot rendeznek. Vasárnap az eredményektől függően ennek a meccsnek a győztesével vagy vesztesével mérkőzik a Győr. A találkozók 14.30 és 17 órakor kezdődnek.

Forrás: gyorikosar.hu

Kapcsolódó témák: #női kézilabda | #SERCO UNI Győr |