A shotokan karate-vb résztvevőit fogadták a városházán

Pécskai István Fotó: MekliZ Fotó
2023.08.24. 20:10

Péntektől vasárnapig az Audi Aréna Győr ad otthont a shotokan karate-világbajnokságnak. A sportág nemzetközi szövetségét 1978-ban alapították, a szervezet három évente rendezi meg a vb-t, a győri a tizennegyedik torna. A hazánkba érkező sportvezetőket és bírókat csütörtök este a városházán fogadta dr. Dézsi Csaba András polgármester.

,,A város számára minden olyan esemény ünnep, amikor világ- vagy Európa-bajnokságot rendezhetünk. A gyerekek magas szintű sporteseményeket láthatnak olyan résztvevőkkel, akik a világ élvonalába tartoznak. A fiatalok ezáltal kedvet kaphatnak a sporthoz. Az a célunk, hogy minél több ember sportolhasson. Erre számos lehetőség van, hiszen Győr sportos város” – mondta dr. Dézsi Csaba András.

Köztudott, hogy a polgármester szívéhez közel áll a dzsúdó, régóta űzi a sportágat, s ő a hazai szövetség alelnöke is. De vajon mi a helyzet a karatéval?

,,Karatézni nem tudok, de karatésokkal nőttem fel. Amikor a Bruce Lee-filmek megérkeztek Magyarországra, szájtátva néztük a kung-fut. Sok barátom van, aki karatéval foglalkozik. Nagyon fontos, hogy a küzdősportok nemcsak a testet, hanem a lelket is nevelik, és az ember gondolkodására nagy hatással vannak. Az emberek nem verekedni tanulnak, hanem küzdeni, ami az élet minden területén hasznos lehet” – tette hozzá a polgármester.

A világbajnokság programjában az első napon, pénteken a master és az utánpótlás korosztályok küzdelmeit rendezik, szombaton az U18, és az U21-es korcsoportok mellett a felnőttek versenyeit is láthatják a nézők, míg vasárnap a csapat mérkőzések következnek.

A rendezvényre ingyenes a belépés, de ez regisztrációhoz kötött, ez a felület az skif2023.hu honlapon elérhető.

Galéria: MekliZ Fotó

Kapcsolódó témák: #karate | #világbajnokság |