A Sevilla nyerte az Európa-liga-döntőt Budapesten

Pécskai István Fotó: MTI/Kovács Tamás
2023.06.01. 00:08

Drámai mérkőzésen diadalmaskodott a spanyol Sevilla a labdarúgó-Európa-liga döntőjében, amelyet idén Budapesten rendeztek. A kontinens második számú kupasorozatának fináléjában a sevillaiak az olasz AS Romát győzték le úgy, hogy a rendes játékidőt és a hosszabbítást követően is 1-1-et mutatott az eredményjelző. Végül 11-esekkel diadalmaskodott a spanyol csapat 4-1-re.

A döntőnek otthont adó Puskás Arénában fantasztikus hangulat uralkodott, telt ház, 67 ezer néző fogadta a csapatokat.

A Roma az első félidőben az argentin Paulo Dybala találatával szerzett vezetést. A második játékrészben Gianluca Mancini öngóljával egyenlített a Sevilla. A hosszabbításban bár mindkét oldalon akadtak helyzetek, nem született gól. Következett a tizenegyespárbaj, amelyben a sevillaiak higgadtabbak voltak.

A Sevilla hetedik alkalommal jutott be a sorozat (illetve jogelődje, az UEFA-kupa) döntőjébe, és ezúttal is győzni tudott. A spanyol gárda az Európa-liga legeredményesebb együttese a hét trófeájával.

Az AS Roma tavaly megnyerte az Európa-konferencia-ligát, az El-ben azonban idén nem tudott csúcsra érni. José Mourinho, a rómaiak portugál vezetőedzője karrierje során először veszített európai kupafinálét, korábban mind az öt alkalommal diadalmaskodott az aktuális csapata.

Kapcsolódó témák: #Európa-liga | #labdarúgás |