A rekorder Patkás Tamást köszöntötték

Pécskai István Fotó: O. Jakócs Péter
2023.03.07. 14:50

Patkás Tamást - becenevén Tomi Rockyt - köszöntötték a győri városházán. Győr város parasport nagykövete tavaly nyár végén sikeresen teljesítette az Amerikai Egyesült Államokban, a Csendes-óceánban úszva az Alcatraz-börtönsziget és a San Francisco közötti több mint 3 kilométeres távot. A keddi eseményen Sebestyén István, a Magyar Rekordok Egyesület elnöke is részt vett, a szervezet ugyanis felvette a csúcsai közé Patkás úszását.

,,Nagyon jó érzés, hogy megkaptam ezt az oklevelet. Az Alcatraz-úszásomra két évet készültem, rengeteg tengeri edzésem volt, de az uszodában és a konditeremben is nagyon sok időt töltöttem el. Úgy építettem fel a tervet, hogy az előző versenyek felkészítsenek rá, s az amerikai megméretésemre legyek csúcsformában” – árulta el Patkás Tamás, aki idén is rangos versenyeken áll rajthoz. Kiemelkedik Bodeni-tó átúszása, amelyre majd a nyáron kerül sor.

Az úszót Radnóti Ákos sportért is felelős alpolgármester köszöntötte a városházán.

,,Patkás Tamás a győri parasport nagykövete, kiemelkedő eredményeket ér el. Fantasztikus teljesítmény volt az öbölátúszása Amerikában, amit a Magyar Rekordok Egyesület is bejegyzett. Tamással nagyon sok győri eseményen lehet találkozni. Az a cél, hogy minél többen megismerjék őt és ezáltal a parasportokat is. Szeretnénk, ha minél többen sportolnának a mozgáskorlátozottak közül is. Erre mi lehetőséget is biztosítunk, hiszen pályázati források állnak a rendelkezésünkre. Ha szükségük van a támogatásra, a városra lehet számítani” – fogalmazott Radnóti Ákos.

TV-s szerkesztő: Pécskai István, Zombai-Kovács Ákos

Kapcsolódó témák: #parasport | #rekord |