Kalácsot süt, sonkát főz: így készül a húsvétra Fodor Csenge

Győr+ Fotó: O. Jakócs Péter
2023.04.08. 18:15

Nyakunkon a húsvét ünnepe, és az is igaz, sok sportoló ilyenkor sem tud teljes mértékben a családjával ünnepelni. Fodor Csenge a Győri Audi ETO KC honlapjának adott interjújában mesélt arról, számára hogyan telik az ünnep, miként várta a húsvéti nyulat gyermekként, vagy éppen mi a kedvenc húsvéti fogása.

Hogyan emlékszel vissza gyermekkorod húsvétjára?

Amikor kisgyerek voltam, nálunk több szokás is volt otthon.  Az egyik a tojásfestés, a másik pedig, hogy fészket építettünk a nyuszinak. Ezt aztán különböző virágokkal díszítettük fel és utána vártuk, hogy abba hozza el nekünk az édességet és a kisebb-nagyobb ajándékokat a nyuszi. Az is előfordult, hogy igazi nyuszival leptek meg a szüleim. Természetesen ezt követően elkerülhetetlen program volt a tojáskeresés a kertben és a hozzánk közeli erdőben.

Mi az, ami nélkül elképzelhetetlen számodra a húsvét?

Természetesen a családom nélkül elképzelhetetlen ez az ünnep. Ez az utóbbi években a kézilabda miatt nem volt mindig kivitelezhető, de amint lehetett, találkoztunk és mindent bepótoltuk, és ugyanúgy meg volt a hangulata, mint azelőtt. Nyilván gyerekkorban a húsvétnak meg volt a különleges varázsa, amit a szüleimnek hála mindig átélhettem. Felnőttként azonban már csak az számít, hogy együtt lehessünk, jókat együnk és nevessünk közösen.

Indulás tojást gyűjteni! (Fotó: gyorietokc.hu)

Van kedvenc húsvéti fogásod?

Számomra az elengedhetetlen húsvéti ételek közé tartoznak, az a főtt sonka tormával és a kalács.
Persze ezek mellett még sok más finomság volt és van a családi asztalunkon, de nekem ezek az abszolút kedvenceim.

Készültél valamilyen dekorációval húsvétra? Sütsz valamit?

Igen készültem én is, feldíszítettem a lakásomat. Ha már a kinti időjárás nem, de a benti légkör hozza el egy kicsit a tavaszt és a húsvéti hangulatot. A napokban kalács sütésre és sonka főzésre is sort kerítek majd.  Ha pedig összegyűlik a család, akkor ők is sok finomsággal készülnek.

Szöveg és forrás: gyorietokc.hu

Kapcsolódó témák: #Győri Audi ETO KC | #kézilabda | #múltidézés |