Magyar Kupa

A Puskás Akadémia lesz az ETO ellenfele

Győr+
2021.09.20. 09:57

Miután a WKW ETO FC Győr szombaton legyőzte a Credobus Mosonmagyaróvár csapatát a Magyar Kupában és továbbjutott, következhetett a sorsolás. Itt kiderült, hogy október 27-én az ETO Stadionba a Puskás Akadémia csapat látogat majd.

A MOL Magyar Kupa 3. fordulójában csatlakozott az ETO a küzdelmekhez, ahol a Mosonmagyaróvár NB III-as gárdájával találkozott.

Klausz Lászlónak ismét fejtörést okozott a sok sérült játékos pótlása, a vezetőedző több fiatalnak szavazott bizalmat, a kezdőben öt akadémista kapott helyet.

Az első percekben próbálták lerohanni az ellenfelet a győriek, ám csak szögleteket sikerült kiharcolni. Ezután ébredezett a Mosonmagyaróvár is, különösen a bal oldaluk volt nagyon aktív, két lehetőségük is onnan indult, előbb Fadgyas és Pereira volt jókor, jó helyen, majd egy perccel később nem sokkal tévesztett célt egy hazai lövés.

Negyedóra elteltével a zöld-fehérek előtt is adódott komoly lehetőség, rövid időn belül kettő is. A 16. percben Bacsa a hazai ötösön belül ziccerben egy védőt talált el, majd hat perccel később ismét a támadó lehetett volna eredményes, amikor Sipőcz beadását nem sokkal a bal kapufa mellé csúsztatta.

Ezután mezőnyben folyt a játék, majd a félidő vége előtt egy perccel megszerezte a vezetést az ETO: Sipőcz jó húsz méterre a hazai kaputól egy igazítás után kilőtte a hosszú felsőt 0-1.

A második félidő elején sikerült megduplázni az előnyt. Bacsa egy jó ütemű kiugratás után eltolta a kifutó kapus mellett a labdát, a visszafutó Czingráber kézzel ért a lövésbe, amiért büntetőt ítélt a játékvezető, és kiállította a hazaiak játékosát. A tizenegyeshez Bacsa állt oda, elsőre Heinrich a kapufára tolta, ám a kipattanót magabiztosan gurította a hálóba a csatár: 0-2.

Egy óra játék után a frissen beállt Múcska talált a kapuba. Az ötös sarkán egy lepattanót – első labdaérintéséből – egyből lőtt vissza, ami a hálóban kötött ki 0-3. A hátralévő időben több gól már nem esett, így magabiztosan jutott tovább az ETO a Magyar Kupa 4. fordulójába.

Klausz László: – Természetesen nagyon örülök, hogy 3-0-s győzelmet arattunk, már csak azért is, mert az előzmények nem voltak túl rózsásak. A sok sérült nagyban megnehezítette az összeállítást, de sok NB III-ban szereplő fiatalunk lehetőséget kapott ma, akik bizonyították, hogy a jövőben is bátran nyúlhatunk hozzájuk, és be lehet őket illeszteni a csapatba. – írta az eto.hu.

Vasárnap a sorsolást is megtartották, ahol kiderült, hogy október 27-én lesz a következő játéknap, a WKW ETO FC Győr pedig az NB I.-es Puskás Akadémia csapatát fogadja majd az ETO Stadionba.

Kapcsolódó témák: #labdarúgás | #Magyar Kupa | #WKW ETO FC |