A Pécs elvette a Győr veretlenségét a magyar bajnokságban

Győr+ Fotó: SERCO UNI Győr
2023.11.19. 20:13

Körömrágós, fordulatos meccset játszott egymással PEAC Pécs és a SERCO UNI Győr az NBI-es női kosárlabda bajnokság vasárnap esti rangadóján.

Az első negyedben kimondottan jól kosárlabdáztak a mieink, aztán viszont akadozni kezdett a SERCO UNI Győr játéka. Ráadásul Kristine Anigwe-t egy ütközést követően le kellett vinni a pályáról. A Pécs fokozatosan zárkózott fel, egyre inkább zárult az olló, de a Győr ezzel együtt is egészen a harmadik negyed elejéig előnyben volt.

A végjátékban két nagyon fontos hárompontost is értékesítettek a hazaiak, amellyel ismét átvették a vezetést. Bár a Győr az utolsó pillanatokban szándékos faultokkal próbálta tördelni a játékot, és életben tartani a reményt, ez már kevés volt.

Küzdelmes és sokáig nyílt meccsen végül megérdemelten Győzött a PEAC, amely sikerével elvette a SERCO veretlenségét a hazai bajnokságban. A végeredmény:

NKA Universitas Pécs – SERCO UNI Győr 71–66 (18–27, 12–12, 24–16, 17–12

Cziczás László: – Megérdemelten nyert a PEAC, mert egy percre sem adta fel a mérkőzést, és a közönség is belehajszolta őket ebbe a sikerbe. Több sebből vérzünk, és ezt ezúttal nem tudtuk áthidalni, a nyugodtság, a higgadtság hiányzott a csapatból. Belementünk egy rohanós játékba, ami nem feküdt nekünk. Nem volt olyan játékos ezúttal, aki lenyugtatta volna a csapatot. A végén is volt még egy-két rossz döntésünk, ami a vesztünket okozta.

Bach Boglárka: – Gratulálok a PEAC-nak a győzelemhez. Az első félidőt, egy-két percet leszámítva, mi irányítottunk, a másodikban viszont bepánikoltunk Kristine kiesése miatt. Ekkor buta döntéseket hoztunk, ami ahhoz vezetett, hogy vesztesen hagytuk el a pályát.