A Paksban is ontja a gólokat Varga Barnabás

Fotó: paksifc.hu
Pécskai István
2022.08.15. 15:36

Remekül kezdte az NB I 2022–23-as idényét Varga Barnabás. A támadó a nyáron igazolt a Gyirmót együttesétől a Pakshoz, amelyben három forduló alatt négyszer volt eredményes. Legutóbb, a Budapest Honvéd elleni idegenbeli mérkőzésen (3-3) triplázni tudott, s vezeti a góllövőlistát.

,,Úgy érzem, jól sikerült a felkészülés, és szerencsére gyorsan beilleszkedtem Pakson. A csapattársaimat előzetesen nem ismertem, de hamar befogadtak. Természetesen nagyon szimpatikus volt számomra, hogy a klub csak magyar játékosokat szerepeltet. Nem kezdtük rosszul a bajnokságot, három meccs alatt öt pontot szereztünk. Tény, hogy nekem is jól és eredményesen indult az idény. Ugyanakkor nem elégszünk meg azzal, amit eddig elértünk, szeretnénk tovább fejlődni” – nyilatkozta a Győr+ Médiának Varga, aki még gyirmóti futballistaként 13 gólt szerzett az élvonal elmúlt kiírásában.

Waltner Róbert, a Paks vezetőedzője egyébként korábban csatárként futballozott, így komoly szerepe lehet abban, hogy Vargának ennyire jól megy a játék.

,,Jó a kapcsolatom a vezetőedzőnkkel. Természetesen volt csatárként nagyon sokat tud nekem segíteni. Olyan meglátásai és tanácsai vannak, amelyeket tudok hasznosítani a pályán” – fogalmazott Varga Barnabás.

A focista eltökélt, komoly célokat tűzött ki maga elé.
,,Szeretném, ha minél előrébb végeznénk a Pakssal a tabellán. Álomszerű lenne, ha sikerülne megszereznünk a nemzetközi kupaindulást érő helyek valamelyikét. Minden magyar játékos vágya, hogy szerepelhessen a válogatottban, én sem vagyok kivétel ez alól. Persze tudom, hogy ezért még nagyon sokat kell tennem” – jelentette ki Varga.

Érdekesség, hogy az NB I legutóbbi két szezonjában egyaránt a Paks játékosa lett a gólkirály. Előbb Hahn János 22, majd pedig Ádám Martin 31 találattal bizonyult a legeredményesebb élvonalbeli játékosnak.

,,Nem a gólkirályi cím megszerzése motivál, hanem az, hogy megnyerjük a soron következő mérkőzésünket. Természetesen minél több góllal szeretnék segíteni a csapatomnak. Ez az elsődleges feladatom, ezért szerződtetett a klub” – mondta Varga Barnabás.

Kapcsolódó témák: #labdarúgás | #paks |