A női kosárcsapatnak toboroztak szurkolókat

Ficsór Dávid Fotó: Ács Tamás
2023.03.02. 16:27

Hiába a kiváló szereplés már évek óta, még mindig meglepően kevés a szurkoló. Ezen szeretne változtatni a SERCO UNI Győr női kosárlabda klub, amely csütörtökön rendhagyó kitelepülésen vett részt.

A csapat és a stáb a városháza előtti téren várták az érdeklődőket, ahol egy mobil kosárpalánkot is felállítottak, amire tiszteletjegyekért dobhattak a résztvevők.

Tiszteletjegy a hétvégi Sopron elleni rangadóra

A játékosok mellett Győr sportot is felügyelő alpolgármestere is népszerűsítette a csapatot. Radnóti Ákos, ha már ott volt, tevékenyen ki is vette a részét a programból. „Nagyon szeretném, ha minél többen megkedvelnék a kosárlabdát, ahol lehet én is népszerűsítem a sportágat. Képviselői körzetemben egy nagyon szép streetball pályát is megépítettünk, illetve jelenleg is épül a Grabo-sátor, ami az UNI Győr utánpótlásának fejlődését fogja elsődlegesen szolgálni, de az itt élők előtt is nyitva áll majd. Azt gondolom, a győri hölgyek rendkívül jól szerepelnek, jelenleg másodikak a bajnokságban, és azt szeretnénk, ha a hétvégi rangadóra minél több győri kilátogatna, s így kedvet kapna a kosárlabdához” – mondta a városvezető.

Radnóti Ákos maga is aktívan népszerűsítette a sportágat

Ahogy telt-múlt az idő egyre többen bátorodtak fel és fogadták el az alpolgármester, valamint a helyszínen lévő hangulatfelelős felkérését.

Ha elsőre nem is mindenki talált be, de néhány próbálkozás után születtek látványos kosarak, amiért természetesen járt a családi belépő. Remélhetőleg szombaton a győri csapat játékosai is látványos és eredményes játékkal rukkolnak majd elő. Egy biztos, izgalmas összecsapásra van kilátás szombaton 17 órától, a Széchenyi Egyetem Csarnokában. 

Galéria: Ács Tamás

Kapcsolódó témák: #kosárlabda | #SERCO UNI Győr | #toborzás |