A MOL-csoport leányvállalata lesz az Újpest FC többségi tulajdonosa

Győr+
2024.02.06. 16:37

Az Újpest 1885 Futball Kft. megállapodást kötött a MOL Vagyonkezelő Zrt.-vel, melynek értelmében a MOL-csoport leányvállalata többségi tulajdont szerez a labdarúgóklubot üzemeltető cégben.

Az Újpest FC kedd délután publikált közleménye szerint megszületett a megállapodás a MOL Vagyonkezelő Zrt. és az Újpest 1885 Futball Kft. tulajdonosa között, amelynek értelmében a MOL-csoport leányvállalata többségi tulajdont szerez az Újpest Football Clubot üzemeltető kft-ben. A tranzakció lezárása és a tényleges tulajdonosváltás várhatóan 2024 április végével történik meg

A MOL célja, hogy kiszámítható tulajdonosként hosszú távon biztosítson támogatást az Újpest FC részére annak érdekében, hogy a klub híres múltjához méltó jövőt építhessen a folyamatosan fejlődő magyar labdarúgásban” – áll a közleményben, amely szerint az olajipari cég tulajdonosi szerepvállalása révén még többet tehet az Újpest FC sikereiért, ez pedig az egész magyar labdarúgás hasznára válhat.

Roderick Duchatelet 2011 októberében vásárolta meg az Újpest FC 95 százalékos tulajdonhányadát, a csapat azóta háromszor (2014, 2018, 2021) nyerte meg a Magyar Kupát, egyszer pedig (2017/2018) a dobogón zárt az NB I-ben.

Több mint tíz éven keresztül minden tőlem telhetőt megtettem az Újpest labdarúgóklubért, de itt az ideje, hogy új távlatok és célok felé lépjek tovább. Nem volt könnyű megtalálni a megfelelő partnert, aki nem csak átveszi a klubot, de egyben új lehetőségeket biztosít és új sikerek kovácsa lehet az Újpesti Futballklub fényes jövője érdekében. Sok sikert kívánok neki és az egész Újpest családnak” – idézi a közlemény Roderick Duchatelet-t.

Az Újpest FC kedd este 17:45-től a DVSC-t fogadja az OTP Bank Liga 19. fordulójának nyitómérkőzésén, Nebojsa Vignjeviccsel a kispadon, a mérkőzést az M4 Sport közvetíti élőben.

Forrás: m4sport.hu

Kapcsolódó témák: #labdarúgás |