A mesterhármas után bíznak a jó folytatásban

Pécskai István Fotó: eto.hu
2023.09.06. 15:22

A soroksári és a diósgyőri sikert követően, az MTK elleni rangadóját is magabiztosan megnyerte az ETO FC Győr élvonalbeli női labdarúgócsapata, így három fordulót követően, hibátlan teljesítménnyel áll a táblázaton.

A stadionban, nagy melegben fogadta a fővárosi együttest az ETO, amely az első perctől kezdve irányította a mérkőzést, és fölényét az első félidőben gólokra is tudta váltani. Különösen a győriek kanadai idegenlégiósa, Ladhani volt elemében, hiszen két gólja mellett, remek megmozdulásaival, cseleivel is felhívta magára a figyelmet. Sérülését követően immáron Süle is biztatóan játszott, ráadásul ezúttal szép fejes gólja is az átlag fölé emelte. Frajtovic és Savanya kiválóan kombináltak a bal oldalon, kimagasló teljesítményt nyújtva, míg Kovács L., Nagy F., Öreg és Zágonyi megbízhatóan látták el védekező feladatukat. A két támadó, Vachter és Kocsán nagyon szoros őrizetet kapott a vendégektől, így bár rengeteget dolgoztak a mezőnyben, kapura ezúttal a szokásosnál kevesebb veszélyt jelentettek. A hajrában először szerepelt tétmérkőzésen ETO-mezben a szlovák válogatott csatár Semanova, aki remélhetően a későbbiekben majd bizonyítani fogja gólérzékenységét.

Az MTK a találkozón szinte végig nagyon zártan, sokszor tíz emberrel védekezett, így nem volt könnyű dolguk a zöld-fehéreknek a helyzetek kialakításánál. A nagy labdabirtoklási fölény az első félidőben szerencsére gólokban is megmutatkozott, viszont fordulás után a kapu előtt már nem volt elég „éles” a hazai együttes, így a további találatok elmaradtak. Érdekes, hogy az ETO az első három fordulóban mindig az első félidőben remekelt, aztán a második játékrészben mindig kissé visszaesett a csapat teljesítménye. Ez persze magyarázható némileg azzal is, hogy a sérülésekből visszatérő labdarúgók még nincsenek tökéletes állapotban, viszont az együttes edzésmunkája és a mérkőzéseken tapasztalt hozzáállása példaértékű, így valószínűleg hamarosan eljön az idő, amikor már két félidőt villognak majd a lányok. A fiatalok is egyre inkább felveszik az élvonal tempóját, Sali és Kern most is bizonyíthatott, míg Krizanová és Szabová a kispadról figyelhette a győztesen megvívott rangadót. Halla és Petrovics betegség miatt hiányzott, de a héten már edzésbe állnak, míg Nagy Sz. sikeres arcműtétjét követően, a stadion lelátójáról szoríthatott társainak. Vida az egy mérkőzésre szóló eltiltását letöltötte, így természetesen a vasárnapi és a hétfői extra szabadnapot követően, kedden már ő is a többiekkel készül a bajnoki folytatásra.

Az ETO FC a két következő mérkőzésén hazai környezetben szerepel, először szombaton 16 órakor, amikor Dörnyei Balázs csapata, az újonc Budaörs együttesét fogadja, amelynek kapuját egyébként a százszoros magyar válogatott, Szőcs Réka védi.

Kapcsolódó témák: #labdarúgás | #női foci |