A mellrák elleni küzdelemre figyelmeztetnek a női kosarasok

Fotó és szöveg: Pécskai István
2023.10.06. 14:21

A SERCO UNI Győr idén is csatlakozott a Pink Október elnevezésű programhoz, amely hosszú évek óta a mellrák elleni küzdelemre hívja fel figyelmet. Fűzy András, a női kosárlabda-csapat elnöke elmondta, számukra kiemelten fontos, hogy ilyen horderejű társadalmi ügyben szerepet vállaljanak.

,,Fontos, hogy a megelőzésre felhívjuk a figyelmet. Talán mindez a leghitelesebb a sportolónőktől , olyan hölgyektől, akik kiemelten figyelnek az egészségükre és a testi épségükre. Ez a probléma nagyon sok családot érint. Fontos sulykolni az emberekben, hogy megelőzhető a nagyobb baj, ha időben felfedezik a betegséget. Szerencsére ebben az esetben az orvostudomány a betegséget jól tudja kezelni” – mondta Fűzy András, akihez hasonlóan Rozványi Balázs, a Magyar Rákellenes Liga elnöke és Fizel Zoltán, a Pink
Month főszervezője
is a mellrák elleni prevenció fontosságát hangsúlyozta.

A klub speciális rózsaszín bemelegítőmezeket is készített a Pink Oktober apropóján. A játékosok ezekben a dresszekben végzik majd a bemelegítést a mérkőzések előtt. A mezeket novembertől, a győri klubon keresztül bárki megvásárolhatja. Az eladásokból befolyt összeget a Magyar Rákellenes Liga kapja.

A SERCO UNI Győr női kosárlabdacsapata szerdán egyébként megkezdte szereplését a nemzetközi porondon. Az együttes az Euroliga csoportkörének első fordulójában a francia Villeneuve d’Ascq otthonában szerepelt, és végig esélye volt a győzelemre, végül hatalmas küzdelemben, 93-92-re kapott ki.

Az NB I-ben ezüstérmes gárda szombaton, 17 órakor hazai bajnokit játszik a BEAC ellen. Kedden pedig már a sztárokkal felálló olasz Virtus Segafredo Bologna érkezik a győri Egyetemi Csarnokban. Az Euroliga-mérkőzést 18 órakor, remélhetőleg telt ház előtt rendezik.

,,Nem feltett kezekkel fogunk kiállni a mérkőzésre. Ahogy nem tettük ezt Lille-ben sem. Jó mérkőzésre számíthatnak a nézők, az egész Euroliga-sorozat kimagasló show-elemet fog tartalmazni, lesz nyereményjáték is. Mindenkit arra biztatok, hogy jöjjön ki az Egyetemi Csarnokba, és szurkoljon a lányoknak” – tette hozzá Fűzy András.

Kapcsolódó témák: #kosárlabda |