A magyar bajnok női tekéseket köszöntötték

Fotó: Vig Norbert
Ficsór Dávid
2022.03.16. 14:15

A szuperliga győztes Ipartechnika Győr SE női tekecsapatát köszöntötte Radnóti Ákos szerdán a Városházán. A sportért is felelős alpolgármester az eseményen elmondta, fontosnak tartja, hogy a remek eredményeket elérő győri sportolókat, egyesületeket a város külön is köszöntse.

Amikor kinyitom az újságot, egyfolytában csak azt látom, hogy a csapat győz. Maradjon meg ez a jövőben is így!” – hangsúlyozta Radnóti Ákos, aki hozzátette, a város számára fontos a tekesport és már készülnek a Bajnokok Ligája négyes döntőjére, aminek Pápa mellett Győr ad otthont.

Az Ipartechnika gárdája a nagy siker ellenére több szempontból is nehéz szezonon van túl. Decemberben elhunyt a csapat edzője, Kristyán István, akinek helyét januártól a korábbi világbajnok Mráz László vette át.

„Egy kész csapatot kaptam, nekem elsősorban lelkiekben kellett olyan támaszt adnom a hölgyeknek, ami ehhez a sikerhez vezetett. Úgy érzem ez maximálisan sikerült részemről, talán a korom, talán a sportmúltam segítette a lányokat ennek a csodálatos eredménynek az elérésében” – fogalmazott az edző.

Sokat tett hozzá a csapat sikeréhez Sass Edit, az Ipartechnika csapatkapitánya is, akit a Magyar Teke Szövetség a 2021-es év legjobb felnőtt női játékosának választott.

Régi vágyam volt, hogy csapatban is bajnokságot tudjak nyerni. A nehézségek ellenére egy nehéz szezonon vagyunk túl. Úgy gondolom, hogy most érett be a sok éves munkánk” – mondta a gárda kiválósága. Az Ipartechnika a bajnoki címmel kivívta a legmagasabban jegyzett nemzetközi kupában való indulás jogát. Sass Editék szeretnének ebben a sorozatban is helytállni és megmutatni a győri virtust az ellenfeleknek.

Galéria: Vig Norbert

Kapcsolódó témák: #teke |