A neheze még csak most jön!

A legjobb négybe kerülés a győri kosarasok célja a bajnokságban

Fotó: UNI Győr/Facebook
Nagy Roland
2022.10.12. 16:32

Négy mérkőzésen megszerzett négy győzelemmel kezdte az élvonalbeli kosárlabda-bajnokságot a SERCO UNI Győr női kosárlabdacsapata. Cziczás László vezetőedző együttese a remekül sikerült felkészülési időszak után nagy reményekkel indult neki a szezonnak. A tehetséges helyi fiatalok és a rutinos válogatott játékosok, valamint a tapasztalt légiósok alkotta gárda nagyon egységes, a pályán és azon kívül is.

„Folyamatosan erősödik a magyar bajnokság, szűkül össze a mezőny, egyre kiegyenlítettebb a küzdelem a sok hasonló képességű csapattal. A felkészülési meccseken jó formát mutattunk, de azoknak az eredményeknek nem volt jelentősége, inkább a csapatépítés szempontjából volt mérvadó az előszezon. A bajnoki rajt négy győzelemmel jól néz ki, de alacsonyabban jegyzett együttesek ellen értük el ezeket, kötelező győzelmeket hoztunk. A következő két hétben mutatkozik meg a csapat ereje, hiszen hétvégén a Csata otthonába utazunk, aztán pedig a rangadón a Diósgyőrt fogadjuk” – kezdte a jelenlegi helyzet rövid értékelését Cziczás László vezetőedző, aki úgy látja, az Euroliga-címvédő Sopron külön kategória az NB I. klubjai közül, de ők sem legyőzhetetlenek.

„A Sopron után még következik két-három csapat, amely nagyon komoly játékerőt képvisel, aztán jön három-négy együttes, amely viszont nagyon veszélyes lehet a többiekre. Nem lesz könnyű meccsünk, főleg idegenbeli találkozókon. Lehet, hogy azon múlik majd az alapszakaszbeli helyezésünk, hogy a papíron kicsit gyengébbek ellen hogyan teljesítünk. A vezetőség azt a célt fogalmazta meg, hogy javuljon a játékunk és az eredmények is” – tette hozzá Cziczás László.

A SERCO UNI Győr csapatkapitánya, Török Ágnes már a kilencedik szezonját kezdi a felnőttcsapatnál. A klub válogatott játékosa azt mondja, a győri utánpótlás-nevelés sikerének a jele, hogy vannak tehetséges fiatalok is a keretben, olyanok, akik megkapják a segítséget a rutinos hazai játékosoktól és a sokat tapasztalt légiósoktól is.

„Lassan már öregnek érzem magam a többiek között. De komolyra fordítva a szót, nagyon egységes a mostani csapat. Több különböző összetevője és formája van annak, hogy egy közösség összeszokjon és azt a teljesítményt nyújtsa amit elvárnak tőle. Van nyilván fizikai, taktikai ráhangolódás, de fontos az is, hogy a pályán kívül mennyire összetartó egy gárda. Utóbbiért sokat teszünk, részt vettünk például egy katonai csapatépítőn, arra számítottunk, hogy egy szórakozós délelőtt lesz. Gyorsan rájöttünk, hogy ez tévedés, hiszen már a második percében leüvöltötték a fejünket, ha valamit nem jól csináltunk. Büntetésből következtek a fekvőtámaszok. Kőkeményen végigtoltuk azt a három órát a lányokkal, de örökre szóló élmény maradt, azóta is előkerülnek a sztorik, amiket katonaként átéltünk” – beszélt a katonaruhában szerzett tapasztalatokról a kapitány.

A játékosok részt vesznek a Pink Október elnevezésű, mellrákellenes kampányban is, hiszen fontos számukra, hogy felhívják a figyelmet a betegségre, illetve arra, hogy mindenki eljárjon a szűrővizsgálatokra. A kampány ideje alatt a lányok rózsaszín szerelésben melegítenek a meccsek előtt, és egy előadás-sorozatban is szerepet vállaltak.

Kapcsolódó témák: #női kosárlabda | #SERCO UNI Győr |