A kemény munka meghozza az eredményét

Győr+ Fotó: Rába ETO Győr SE/Facebook
2024.03.18. 13:40

Marosi Attila nevét szinte biztos, hogy egy életre megjegyzik Lengyelországban is. A Rába ETO Győr SE sportolója szép eredményeket tudhat maga mögött.

A Rába ETO Győr SE Facebookon számolt be a sportoló eredményeiről: “Alig egy hete, hogy megszerezte a 3. Európa-bajnoki címét, egy Katowice mellett található településen megrendezett versenyen. Emellett már négyszer nyert fekvenyomó világbajnoki címet, 3 alkalommal világkupát, és ezek mellett büszkeségünk a magyar Profi Ligában ötszörös csúcstartó. Az 51 esztendős sportember a 20-as éveiben a karriert építette inkább, hét éve azonban újra hódol egykori szerelmének, azóta halmozza a sikereket. Lánya és fia is keményen edz, előbbinek jó esélyei vannak, hogy ha négy év múlva felkerül hivatalosan is az olimpiai számok közé a „Power”, akkor ott képviselhesse hazánkat” – írják a posztban.

A versenyző boldogan számolt be eredményeiről: „Nagyon büszke vagyok, hiszen nem „csak” bajnoki címet szereztem a múlt héten, hanem egyéni csúcsot is javítottam. F8 ruhában a 280 kg-t sikerült kinyomnom. Ugye a versenyen három fogás van, én 260 kg-val indítottam, majd a 270 kg is sikeres nyomás volt, a legboldogabb persze az egyéni csúcsot jelentő, harmadik erőfeszítésem után voltam. Arról nem is beszélve, hogy abszolút győztesként zártam.”

A háromszoros Európa-bajnok sportoló már 17 éves korában is súlyokkal dolgozott. Később azonban inkább a karrierépítésre fókuszált, így a sport több mint tíz évig, csak hobbiként volt jelen az életében. Hét éve viszont újra elkezdett komolyabban is edzeni.

„Körülbelül 7 éve kezdtem el komolyabban edzeni, aztán valamikor 2021-ben kerültem össze a Csabival ( Molnár Csaba, a Rába ETO Győr SE Molnár erőemelő szakosztályának vezetője ), aki azóta hatalmas példaképemmé vált. Kérdezte: Lenne kedved kipróbálni magad versenyeken ? – Miért ne? – feleltem. Tudtam, ha ő készít fel, akkor abból csakis valami jó sülhet ki” – fejtette ki a sportoló, aki elmondása szerint rengeteget fejlődött Molnár Csaba mellett.

A családapa büszke arra, hogy a gyermekei is a nyomdokaiba léptek:

A lányom épp a napokban lett magyar bajnok fekvenyomásban, ő Powerezik. Boldoggá tesz, hogy már most (17 éves) megvan az a szintje, amivel ki tud jutni a VB-re. Nála az azért különösen nagy szó, mert az IPF (magyar erőemelő szövetség) versenyein szerepel, ahol tényleg azok vannak, akik nagyon komolyan gondolják a sportolói karriert. Még az is elképzelhető, hogy 4 év múlva már olimpiai számok között lesz az erőemelés … A lányom szeretne kijutni oda, és meg is lehet erre az esélye. A fiam 15 éves, nemrégiben kezdte. Felmérő versenyen is járt már tavaly. Előtte a jövő, rengeteget kell még tanulnia és fejlődnie, meglátjuk, mi lesz belőle!”

Kapcsolódó témák: #fekvenyomás | #rába eto se |