A Juventus csábítja Szoboszlai Dominikot

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Pécskai István
2022.03.31. 15:20

Az olasz labdarúgó-bajnokságban szereplő Juventus szeretné átigazolni Szoboszlai Dominikot a német RB Leipzigtől. A torinói csapat négyéves szerződést kötne a magyar válogatott középpályásával.

Az olasz calciostyle.it portál értesülései szerint Szoboszlai fizetése egy szezon alatt 3 millió euró (1,1 milliárd forint) lehetne. A torinóiak 35 millió eurót (12,9 milliárd forintot) fordítanának a focista megszerzésére. A Juve mellett egyébként az olasz bajnokság listavezetője, az AC Milan is szemmel tartja az RB Leipzig futballistáját. A milánóiak csapatát a nyáron jó eséllyel az elefántcsontparti Franck Kessié és a spanyol Brahim Díaz is elhagyja, ezért vetődött fel Szoboszlai megszerzése.

A 21 éves magyar játékos a mostani idényben 32 tétmeccsen jutott szóhoz a lipcsei csapatban, ugyanakkor az elmúlt időszakban kiszorult a kezdőből, általában csupán epizódszerep jutott neki. A szezonban nyolc gólt szerzett, emellett hét gólpasszt is kiosztott. A magyar válogatottban eddig húsz meccsen lépett pályára, s ötször talált be a nemzeti együttesben. Szerződése 2026 nyarán jár le a lipcsei klubbal.

Kapcsolódó témák: #átigazolás | #labdarúgás |