A jó játék győzelmet ért a Vecsés ellen

Fotó: Vig Norbert
Győr+
2022.05.21. 20:39

A győri férfi kézilabdások megismételték a hazai pályán mutatott jó játékot, és a félidei előnyüket magabiztosan megtartották a hatvanadik percig.

A mérkőzést, a Paár, Győri-Dani, Sokoray, Ásványi, Sövegjártó, Szabó sorral kezdte a hazai csapat, a kapuban Takáccsal. Az eslő győri találatot ezen a mérkőzésen is Ásványi szerezte, de a harmadik percben azonnal megkapta első kiállítását, így gyorsan emberhátrányba kerültek a zöld-fehérek. 

A hátrányból viszont jól jött ki az ETO, hiszen Sokoray és Sövegjártó is kapuba talált, majd a hatodik percben már hátrányba kerül a Vecsés. Ujvári hétméteres góljával és Szabó gyors indulásból szerzett találatával 6-3-ra léptek el a hazaiak, ekkor a Vecsés időt is kért a mérkőzés hetedik percében. Paár az első találatát még emberelőnyben szerezte, majd Ujvári újabb büntetőt értékesített (10. perc 8-5).

A következő győri gólra több mint öt percet kellett várni, ez idő alatt a vendégek kétszer is Takács kapujába találtak, így felzárkóztak 8-7-re. Zsinórban három gólt is szerezett az ETO és gyorsan 10-7-et mutatott az eredményjelző. Ásványi második büntetését is megkapta a 18. percben, de ezt a hátrányt Sövegjártó találatával 1-1-re hozták a zöld mezesek. (19. perc 12-9). Paár harmadik találatával 13-9 lett az eredmény, de kettőperces kiállítása miatt a mérkőzés során harmadszor is hátrányba kerültek a hazai legények, így a vezetőedző ki is kérte az idejét. Felrázta a csapatot mert egy labdaszerzésnek köszönhetően Gaál is eredményes volt, majd Goór találatával lett meg a hét gólos előnyőn, ide. (24. perc 16-9). Érkezett is a vecsési időkérés azonnal, de a félidő lefújásáig nem sikerült közelebb férkőzniük, sőt három kettőperces kiállítást is összeszedtek, míg a győriek hat perc alatt hat gólt szereztek. A félidő utolsó találatát Gaál szerezte, amivel a félidei állás 21-14-re alakult.

A második játékrészre a Gaál, Sokoray, Mátés, Goór, Győri-Dani, Szabó sort küldte pályára Kovácsovics László, a kapuban továbbra is Takáccsal. Mátés és Goór találataival indult a félidő, de Sokoray és Goór is kettőperces büntetést kaptak, így kettős emberhátrányba került a vendéglátó gárda. A Vecsés nem tudta kihasználni előnyét, mindössze egyszer tudtak gólt szerezni (34. perc 23-16), majd a négy percnyi hazai gólcsendet Gaál törte meg, ezzel 24-16-ra módosította az állást. Időt kértek a zöld-fehérek a 38. percben, de az ellenfél zsinórban öt gólt szerzett és a 43. percre három gólra dolgozta le hátrányát (24-21).

Fontos hétméterest hárított a 40. percben kapuba álló Aleksza, majd ziccerhárítását követően egy egészpályás gólt is szerzett (47. perc 28-22). Ezzel megtört a vendégek jó szériája, így harmadik időkérési lehetőségét is kihasználta a Vecsés vezetőedzője. Másodszor is a kispadra kényszerült két percre Paár a 47. percben, ezután Sokoray még a kapuba talált, majd Aleksza percei következtek, aki ziccereket és átlövéseket is hárított, az 50. percben hat védéssel 55%-on állt.

A pályára való visszatérését követően egy hátmögötti góllal lepte meg az ellenfél kapusát Paár, majd újabb gólt szerzett az 53. percben (31-25). Ujvári hétmétereseivel és a mérkőzés végén nyolc gólig jutó Paár góljaival nem engedte közelebb az ellenfelét az ETO, még Győri-Dani kiállítása alatt is csak öt gólra tudtak felzárkózni a vecsésiek (57. perc 34-29). Amint kiegészültek a zöld mezesek, Ásványi megkapta harmadik kiállítását is, így az utolsó négy percet már a lelátóról nézhette végig. Az örömkézilabdázás végén Paár, Győri-Dani és Mátés tették fel a pontot az i-re egy-egy találatukkal, így a végeredmény 37-31 lett.

Kovácsovics László: „ Nagy lelkesedéssel és koncentrált játékkal belekapaszkodtunk az utolsó szalmaszálba, és bízom benne, hogy el sem engedjük! 

AGROFEED ETO-UNI Győr – Vecsési SE  37  –  31   /21-14/
Agrofeed ETO-UNI Győr: Décsi, ALEKSZA (11 védés 52%), TAKÁCS (8 védés  32%), Sokoray 4, Molnár, Kőhalmi, GYŐRI-DANI 1, GOÓR 2, Ásványi 2, SZABÓ 3, Sövegjártó 3, Mátés 5, PAÁR 8, Németh, Ujvári 5, GAÁL 3

Galéria: Vig Norbert

Forrás: etokc.hu

Kapcsolódó témák: #Agrofeed ETO-UNI Győr | #férfi kézilabda |