Hirdetés
Tokió2020

A hetedik helyért vívhat a női tőrválogatott

Fotó: MTI/Illyés Tibor
Győr+
2021.07.29. 08:09

A magyar női tőrválogatott kikapott Kanadától, így utolsó mérkőzésén a hetedik helyért léphet pástra a fegyvernem csütörtöki csapatversenyében a tokiói olimpián.

Hirdetés

 A Kreiss Fanni, Kondricz Kata, Pásztor Flóra összeállítású együttes az olaszoktól elszenvedett vereség után második találkozóján 45-33-ra maradt alul.

A helyosztóra, amelyen Egyiptom lesz az ellenfél, magyar idő szerint 8.10-től kerül sor a Makuhari Rendezvényközpont B csarnokában.

Hirdetés

A magyar csapatban az első, olaszok elleni mérkőzésen lábát fájlaló Kreiss sérülése ellenére nem történt csere a kanadaiak elleni találkozóra, de mindhárom vívó elvesztette első asszóját az Eleanor Harvey, Jessica Zi Jia Guo, Alanna Goldie összeállításban pástra lépő rivális ellen. Az első kör után 15-7-re vezettek az észak-amerikaiak, és a folytatás sem hozott változást, minden asszó az ellenfélé lett, a záró harmad előtt 30-13 volt az állás. A végén Kondricz ugyan 10-5-re megverte Goldie-t, de a lényegen ez sem változtatott, Kanada magabiztosan nyert, míg a magyarok a hetedik helyért vívnak majd a nyolccsapatos mezőnyben.

“Meghúzódtam az első meccsen, és ez eléggé akadályozott most is – mondta Kreiss. – A Kanada elleni mérkőzésre 50-50 százalék eséllyel mentünk fel, de erősebbek voltak, jobban vívtak, hogy miért, nem tudom.”

Az MTI-nek arra a kérdésére, hogy az összeállításban várható-e csere az utolsó összecsapásra, a versenyző azt mondta, leülnek és átbeszélik, hogy legyen tovább.

 A válogatott negyedik tagja a magyar olimpiai küldöttség egyik zászlóvivője, Mohamed Aida. Amennyiben a 45 esztendős vívó lehetőséget kap, úgy magyar rekorderként hetedszer vesz részt nyári játékokon. Az 1993-ban világbajnoki második, 2007-ben csapatban Európa-bajnok Mohamed egyéniben a 2004-es, csapatban az 1996-os és 2008-as olimpián negyedik volt.

Eredmények:
női tőr, csapatverseny:
negyeddöntő:
Olaszország-Magyarország 45-32
Orosz olimpiai csapat-Egyiptom 45-21
Franciaország-Kanada 45-29
Egyesült Államok-Japán 45-36
az 5-8. helyért:
Kanada-Magyarország 45-33
Japán-Egyiptom 45-27
Kapcsolódó témák: #Magyarock | #Tokió2020 | #vívás |
likeold
a fb oldalunkat