A havazás miatt késett az Audi ETO KC

Győr+ | Fotó: O. Jakócs Péter
2023.02.08. 14:57

A törökországi földrengésekben nem volt érintett a csapat, az egyik utórengést észlelték, de senkinek nem esett baja.

A rendkívül sok halottal járó törökországi földrengésekről portálunk folyamatosan beszámol. A katasztrófa idején az országban tartózkodott a Győri Audi ETO KC csapata is, akik a Kastamonuval játszottak a női kézilabda BL-ben. Az első ijedtség után kiderült, a csapattagok jól vannak, és rendben haza tudott jönni mindenki.

A csapatot hazaérkezésük után kerestük meg, pontosan hogyan élték meg a katasztrófa napjait.

„Szerencsések vagyunk, hiszen a földrengés epicentruma délen, a szíriai határnál volt, mi pedig északon, a Fekete-tengeri régióban, Kastamonuban játszottunk. Hétfőn a hírekből értesültünk az eseményekről. Az utazásunkat egyáltalán nem befolyásolta, mert a terveknek megfelelően indultunk a katamonui reptérről Isztambulba. A reptéren egy minimális utórengést éreztünk, ami annyiban nyilvánult meg, hogy a felfüggesztett táblák és lámpák elkezdtek mozogni, de pánik itt sem volt” – válaszolta a klub arra a kérdésünkre, közvetlenül érzékeltek-e bármit a földrengésekből.

Ahol mi tartózkodtunk, nem láttunk különösebb mozgósításokat, az emberek nem pánikoltak, a reptereken nyugalom uralkodott. A földrengés az utazásunkat nem befolyásolta, sokkal inkább a térségben kialakult havazás. A nagy mennyiségben lehullott hó megnehezítette a repülők fel- és leszállását, így egy közel 20 perces késés után tudtunk beszállni az Isztambulba tartó gépbe” – tudtuk meg a csapattól.

A Győri AUDI ETO KC ma, azaz február 8-án, szerdán 18 órakor a Budaörs otthonában lép pályára a magyar bajnokság keretein belül.

Kapcsolódó témák: #Audi ETO KC | #női kézilabda |