Hiába játszott jobban, egy pontot hozott el Szegedről az ETO

Szigeti Sándor Fotó: ETO FC Győr
2023.10.22. 19:03

Az éllovas ETO FC Győr a hatodik helyen álló Szeged otthonába látogatott a Merkantil Bank Liga 12. fordulójában vasárnap délután.

A találkozó előtt az ETO és a – fordulóban a Vasashoz látogató – Nyíregyháza egyaránt 25 ponttal állt a tabellán. Plusz tizennégyes gólkülönbségének is köszönhetően azonban a mieink várhatták az élről a hétvégét.

2019 ősze óta az ETO-nak és a Szegednek ez volt a 8. meccse, amelyen négy szegedi siker mellett két döntetlen és két ETO-győzelem született.

A mieink kezdték jobban a találkozót, nyomást gyakoroltak az ellenfélre, Szépe és Boldor is veszélyeztetett, ám a 20. perc táján mindketten sárgalapot kaptak. Fordulat akkor állt be a találkozón, amikor a 40. percben a kényszerű csereként beálló Borvető Áron révén a hazaiak szerezték meg a vezetést (1-0).

A szünetet követően új lendülettel jött ki az ETO a pályára: rögtön Tóth R., majd Skvarka veszélyeztetett, utóbbi lövését csak bravúrral tudta hárítani a hazaiak kapusa. Az 53. percben góllá érett a győri fölény: Keresztes került helyzetbe, aki közelről a kapuba kotorta a labdát (1-1).

A folytatásban Vinglert, Kröhnt és Riquelmét is pályára küldte a győriek vezetőedzője, Antonio Munoz. Az ETO ismét fokozta a tempót, ám nem sikerült feltörnie a szilárd lábakon álló hazai védelmet, így ezúttal meg kellett elégednie az 1 ponttal.

Szeged-Csanád Grosics Akadémia–ETO FC Győr 1–1 (1-0)

Antonio Munoz: Győzni jöttünk Szegedre, jó munkát végeztünk, elégedett vagyok azzal, amit a játékosok nyújtottak. A győzelem sajnos nem jött össze, de kilencven percen keresztül kontrolláltuk a játékot. Ezen az úton kell tovább haladnunk, folytatjuk a munkát és már a következő mérkőzésre koncentrálunk.

Mivel a Nyíregyháza egy sima meccsen elszenvedte idei első vereségét (Vasas FC-Nyíregyháza Spartacus FC 3-0), az ETO továbbra is vezeti a bajnokságot, egy ponttal a 25 pontos Spartacus, és három ponttal a harmadik helyen álló Kozármisleny előtt. A Vasas pedig mai győzelmével, 21 ponttal felzárkózott a negyedik helyre.

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #labdarúgás | #NBII |