A hajrában egyenlített az ETO

Fotó: eto.hu
Győr+ / MTI
2022.10.15. 19:21

A Merkantil Bank Liga kilencedik fordulójában hazai pályán fogadta a Szentlőrinc csapatát az ETO FC. Sokáig a vendégek vezettek.

A találkozó első félidejében a mieinknél elől Priskin volt aktív, előbb a hetedik, majd a tizennegyedik percben adódott előtte lehetőség. A második próbálkozásánál az utolsó pillanatban blokkolták a lövését a védők.

A találkozó 31. percében aztán a vendégek szerezték meg a vezetést: egy hosszú keresztlabdát Rétyi belsőzött közelről a hálóba.

Az ETO hátrányból kezdte meg a második félidőt, és a hazaiak egyenlítő találatára egészen a 81. percig várni kellett: ekkor Vitális szögletét Papp M. fejelte a hosszúba.

A folytatásban sem a rendes játékidőben, sem a három perces hosszabbítás alatt nem született újabb gól, így a csapatoknak osztozniuk kellett a bajnoki pontokon.

Ez az eredmény azt jelenti, hogy a Szentlőrinc egy ponttal továbbra is megelőzi az ETO-t, amely jelenleg 16 ponttal a hetedik helyen áll. A Gyirmót 19 ponttal jelenleg a negyedik.

Tímár Krisztián: – Egyelőre nehezen találom a szavakat, mert azt gondolom, hogy erőnlétileg ismét jóval jobban bírtuk, mint az ellenfél, szinte az egész második félidőt végig támadtuk. Rengeteg helyzetet kidolgoztunk, sok beadásunk volt, hasonlóan az MTK-meccshez, az egész második félidőt az ellenfél térfelén töltöttük, de megint csak egy gólt szereztünk. Továbbra is azon dolgozunk, hogy ez javuljon, hiszek benne, hogy ha a csatáraink elkezdenek eredményesebbek lenni, és akkor ezeket a mérkőzéseket három ponttal fogjuk zárni.

Jeremiás Gergő: – Nagyszerűen kezdtük a mérkőzést, nyomás alá helyeztük a hazai csapatot. Ez nem igazán tetszett nekik, nem tudtak labdát birtokolni és támadásokat vezetni. A második félidőben is lett volna lehetőségünk, hogy befejezzük a meccset, de az ellenfélnek is volt helyzet, hogy egyenlítsen, ki-ki mérkőzés alakult ki, viszont nagyon büszke vagyok a csapatomra, mert hasonló meccset másfél héttel ezelőtt elbukott, most viszont sikerült döntetlenre hozni.

Merkantil Bank Liga NB II, 12. forduló:
ETO FC Győr-Szentlőrinc 1-1 (0-1)
korábban:
Nyíregyháza Spartacus FC-Dorogi FC 0-1 (0-0)
vasárnap játsszák:
Soroksár SC-Kolorcity Kazincbarcika SC 13.00
Aqvital FC Csákvár-Békéscsaba 1912 Előre 13.00
Diósgyőri VTK-Budafoki MTE 15.00
FC Ajka – Szeged-Csanád Grosics Akadémia 17.00
Tiszakécskei LC-Pécsi MFC 17.00
BFC Siófok-Gyirmót FC Győr 17.00
HR-Rent Kozármisleny – Credobus Mosonmagyaróvár 17.00
Szombathelyi Haladás-MTK Budapest 20.00

Az élcsoport: 1. Pécs 23 pont/11 mérkőzés, 2. Diósgyőr 21/11, 3. MTK 20/11

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #labdarúgás | #NB II |