Női kézilabda BL

A Győr másodszor is simán legyőzte a Dortmundot

Fotó: Vig Norbert
MTI
2020.11.08. 16:00

A címvédő Győri Audi ETO KC hazai pályán 38-25-re legyőzte a német Borussia Dortmundot a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének nyolcadik fordulójából vasárnapra előrehozott mérkőzésén.

A Győri Audi ETO KC két napja tíz góllal múlta felül a Dortmundot, s a győriek célja ezúttal is a BL-veretlenség megőrzése volt. Most tizenhárom góllal győztek.

Fotó: Vig Norbert

Péntekhez hasonlóan a győriek ezúttal sem sokáig hagytak kérdést afelől, ki fog nyerni, viszont míg akkor az első szűk negyedórában tartotta magát a Dortmund (8–7), most nagyjából egy percig volt meccsben a német csapat (0–1), a vezető gólra ugyanis nyolccal feleltek Lukács Viktóriáék (8–1), majd gyorsan elléptek kilenccel is (14–5).

Itt kicsit megrekedt az Oftedalt már javában pihentető együttes, Solberg is kevesebbet védett, Ten Holte is egyre gyakrabban akadt bele a labdába, és hiába volt két gyors német időkérés, a 27. percben Danyi Gábornak is el kellett beszélgetnie csapatával (15–10). 

Fotó: Vig Norbert

A kis pihenő visszazökkentette a meccset a korábbi mederbe, Kurtovic is kezdett belelendülni, a szünet pedig a péntekihez hasonlóan 19–11-es győri előnnyel érkezett el.

A második félidőben egyre inkább kezdtek lemaradozni a németek, sorra jöttek a győri hetesek és nyílt is az olló a felek között, az 50. percre már 15 volt a fór (34–19).

Fotó: Vig Norbert

Itt megint jött egy kis megtorpanás, még emberelőnyben sem ment a Győrnek, a Dortmund egy 5–0-s szériát futott (34–24), a súlyos vereséget ezúttal sem kerülhette el. Amorim megint gyorsan letörte a lelkesedést (38–25).

A mezőny legeredményesebb játékosa a Győr brazil balátlövője, Eduarda Amorim volt hét góllal. Csapata 76 százalékos lövési hatékonysággal zárta a meccset.

A két csapat pénteken is találkozott egymással, akkor az ETO 34-24-re nyert. Azt a találkozót a koronavírus-járvány okán Németországban bevezetett szigorú óvintézkedések és korlátozások miatt rendezték Győrben.

Fotó: Vig Norbert

A győriek a BL-ben rekordot jelentő 44 mérkőzésből álló veretlenségi sorozattal büszkélkedhetnek, amely 2018 januárja óta tart.

Az ETO-nak két döntetlen mellett ez volt az ötödik győzelme a BL mostani idényében.

A Ferencváros jövő vasárnap a német Bietigheim otthonában folytatja szereplését a BL csoportkörében, a győriek pedig november 21-én a montenegrói Buducnost Podgoricát fogadják.

Danyi Gábor: „Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, ez meg is határozta a mai teljesítményünket. Sokat cseréltünk, tudtam adni játéklehetőséget, ugyanakkor mindenki tudott pihenőt is kapni. Köszönöm az ellenfelünknek, hogy belementek, hogy feladják pályaválasztó jogukat! Egy nagyon szimpatikus felfogású csapat ellen játszottunk és sok sikert kívánok nekik a folytatásban!”

Eduarda Amorim: „Fontos volt, hogy tudjunk cserélni, hiszen csak két átlövőnk volt ma, de úgy gondolom, az ellenfelünk felvette a versenyt, keményen küzdöttek, amit érzek is magamon. Jó ritmusban játszottunk ma, így elégedett vagyok. Sok sikert kívánok a Dortmundnak!”

Forrás: Nemzeti Sport, gyorietokc.hu

Kapcsolódó témák: #Audi Aréna Győr | #Győri Audi ETO KC | #kézilabda |