Labdarúgás

A Gyirmót győzőtt a barátságos meccsen

Győr+
2022.07.02. 13:01

Első felkészülési mérkőzését játszotta szombaton délelőtt az ETO FC NB II-es labdarúgócsapata, ahol az élvonalból most búcsúzó Gyirmót FC Győr volt az ellenfél. A gólgazdag találkozón sok fiatal játékos kapott szerepet, aminek a végén a vendégek örülhettek a győzelemnek.

ETO FC – Gyirmót FC Győr 2-4 (1-3)
Győr, ETO Park. V.: Gaál Á.

ETO FC: Fadgyas – Kiss M., Fodor, Forgács, Kiss B., Vitális, Toma, Tuboly, Tamás K., Bacsa, Farkas B. Cserék: Ruisz, Kovács K., Csonka, Urblík, Vincze Á., Szimcso, Szabó T., Bencze, Óvári, Vingler, Erdei, Lacza, Hanzli.
Vezetőedző: Tímár Krisztián.

Gyirmót FC Győr: Rusák – Szegi, Csörgő, Hajdú, Helembai, Vass, Nagy P., Kovács M., Medgyes, Simon A., Soltész. Cserék: Hársfalvi, Kun, Szűcs, Horváth H., Bagó, Pethő, Kovács D., Herjeczki, Hudák, Mayer, Major, Lázár P.
Vezetőedző: Csertői Aurél.
Gsz.: Bacsa (37’), Óvári (59’) ill. Nagy P. (19’), Herjeczki (28’), Szegi (40’), Mayer (87’).

Tímár Krisztián vezetőedző első alkalommal ült az ETO FC kispadján a Gyirmót elleni felkészülési mérkőzésen, ahol sok fiatal játékos kapott lehetőséget.

A 9. percben az első lehetőség a vendégek előtt adódott, Soltész elé került a labda, ám lövését Fadgyas könnyedén védte. Három perccel később a bal oldalon vezetett szép támadást a Gyirmót, aminek végén Simon érkezett a beadásra, de az ETO kapusa ezúttal is jó helyen volt. A 18. percben Simonnal szemben szabálytalankodtak a zöld-fehérek a tizenhatoson belül, amiért büntetőt ítélt a játékvezető. A megítélt tizenegyest Nagy P. lőtte a kapu jobb alsó sarkába. Fadgyas ugyan bele tudott érni, de védeni nem sikerült 0-1.

A 27. percben Kiss M. végzett el bal oldalról egy szabadrúgást, amire Fodor érkezett középen, védőnk az ötösről fölé bólintott. Egy perccel később Herjeczki csapott le a labdára egy hiba után, majd a kapunkkal szemben a hálóba gurított 0-2. A 37. percben egy gyönyörű összjáték után Farkas B. került nagy helyzetbe, lövését Rusák védeni tudta, majd a kipattanót Kiss B. szedte össze, aki megtolta a labdát az alapvonal felé, majd szabálytalankodtak vele szemben a tizenhatoson belül. A büntetőt Bacsa higgadtan lőtte a jobb alsóba 1-2. Öt perccel az első játékrész vége előtt a jobb oldalról végezhetett el szögletet a Gyirmót. Nagy P. beadását követően Szegi ugrott a legmagasabbra, aki a léc alá fejelt 1-3. Az első félidő egy Farkas-lövéssel ért véget, támadónk kiszorított szögből bombázott a kapu fölé. Szűk egy óra játék után Óvári szépen tört be középre, egy csel után kilőtte a rövid alsót 2-3.

A 73. percben Erdei és Vingler játszott össze, utóbbi távolról próbálkozott lövéssel, ám célt tévesztett. A 86. percben Bencze lövése nem sokkal ment el a kapu mellett. A végeredmény a 87. percben alakult ki, egy kavarodás után Mayer közelről lőtt a hálóba 2-4.

Tímár Krisztián: Ismerkedési fázisban vagyunk a csapattal, kiértékeljük a mérkőzést, és folytatjuk a közös munkát. Szeretnénk napról napra előrébb jutni, amiért keményen fogunk dolgozni a jövőben.

Csertői Aurél: A találkozó elérte célját, ami mellett örülök, hogy mindkét csapatunk keretéből pályára tudtak lépni játékosok.

Forrás: ETO FC Facebook oldala

Kapcsolódó témák: #ETO FC | #Gyirmót FC | #labdarúgás |