GYAC

A GYAC atlétái az éremtáblázat élén

Nagy Roland
2021.03.05. 16:47

GYAC-os sikerekkel zárult az U18-as és az U20-as korosztályú atléták fedett pályás országos bajnoksága a budapesti BOK-csarnokban. A legtöbb érmet a GYAC gyűjtötte a két nap során, a győri egyesület fiataljai tizenegyszer álltak a dobogó valamelyik fokán.

A fedett pályás OB első napján Varga Milán bajnoki címet szerzett 400 méteren új egyéni csúccsal, Kiss Máté pedig a harmadik helyen végzett 60 méteren. Horváth Márk súlylökésben, Pintér-Horváth Mátyás 800 méteren lett aranyérmes. Egyéni csúcs kellett Vecsey Lászlónak a második helyhez 200 méteren. Kiemelendő volt Marx Balázs futása is 3000 méteren, aki szintén új saját rekorddal ezüstérmet szerzett.

A 400-as bravúr után nem sok kellett a duplázáshoz Varga Milánnak, aki végül második lett 200 méteren. Jó Alíz nehéz időszak után újra az élmezőnyt célozta meg, és nagyot küzdve a második helyet szerezte meg 800 méteren. Remekül versenyzett a GYAC ifi fiúváltója 4×200 méteren, és Dászkál Bence, Kovács Ármin Krisztián, Simon Péter, Varga Milán összeállításban ezüstérmet vehettek át. Gottwald Előd hármasugrásban lett bronzérmes, ahogy Kovács Luca is a súlylökő mezőnyben.

Évek óta nem volt ilyen sikeres a győri atlétika, köszönhető ez annak, hogy a város kérésére a Bercsényi DSE atlétái tavaly november óta tartó megállapodás alapján már a GYAC színeiben versenyeznek. Így két olyan szakosztály, ami külön-külön is megállta a helyét, most egymást erősíti. Kiemelném azt a komoly szakmai stábot, akik a legjobb formát érték el ifjúsági és junior atlétáinkkal. Farkas Roland, Kiss Dániel, Szalóki Richárd és Szitás László készítette fel a fiatalokat. A mostani verseny is mutatta, képesek vagyunk felvenni a versenyt a legjobb vidéki és fővárosi klubokkal eredményességben és létszámban egyaránt” – mondta Kószás Kriszta, a GYAC vezetőedzője. A GYAC sportolói 3 arany-, 5 ezüst- és 3 bronzéremmel zártak, és a dobogósokon kívül összesen tizenhatan végeztek a legjobb nyolc között.

Kapcsolódó témák: #atlétika | #GYAC |