Női labdarúgás

A Fradi ellen jutott a kupadöntőbe az ETO

Fotó: ETO FC Facebook
Győr+
2022.03.30. 20:26

A Simple Női Kupa elődöntőjében zöld-fehér rangadót rendeztek, ahol az ETO FC Győr NB I-es labdarúgócsapata a címvédő FTC gárdáját fogadta, és Tiffany Cameron két szenzációs góljával megnyerte a mérkőzést, és készülhet a döntőre.

A játékosokat az ETO FC leány utánpótlás-focistái kísérték a pályára, a mérkőzés kezdőrúgását dr. Dézsi Csaba András, Győr Megyei Jogú Város polgármestere, az ETO FC Győr női NB I-es csapatának támogatója végezte el.

Fotó: ETO FC Facebook

A találkozó első helyzete a vendégek előtt adódott az 5. percben, amikor Fenyvesi lőtt egy kipattanót a kapu mellé. A 26. percben megszerezte a vezetést az ETO, amikor Cameron verte meg védőjét, majd jó huszonöt méterről óriási gólt lőtt a bal felső sarokba 1-0.

Az első félidő vége előtt közel járt az egyenlítéshez a Fradi. Nagy kavarodás alakult ki a hazai előtt, ám az utolsó pillanatban sikerült tisztázni a támadók elől. Szűk egy óra játék után Cameron révén megszerezte a második gólját is az ETO! A kiváló támadó a felezővonalnál kapott egy labdát, amit két védő szorításában bevitt a tizenhatoson belülre, majd a kifutó kapus mellett higgadtan gurított a hosszú alsóba 2-0.

A 65. percben szépített az FTC. Sarokrúgás után került a labda Vágó elé, aki háttal a kapunak Samson felett a hálóba emelt 2-1.

A folytatásban mindent megtett az egyenlítésért a Ferencváros, ám a győri csapat jó védekezésének köszönhetően már nem változott az eredmény, így a hölgyek a Magyar Kupa döntőjébe jutottak, ahol a Haladás-Viktória lesz az ellenfél április 27-én.

Dörnyei Balázs: – Két célunk volt, az egyik, hogy le tudjuk lassítani a Ferencváros játékát, ezt tökéletesen végre is hajtották a lányok. A másik pedig, hogy a mélységi beindulásokat meg tudjuk szűrni, ezt is nagyon jól megoldották a lányok. Nagyon bíztam a csapatban, sok olyan játékosunk van, aki kevesebb lehetőséget kapott az utóbbi időben, viszont én az összes lánnyal dolgozom, mindenki az én játékosom, és azt gondolom, akkor vagyunk jó csapat, ha tizennyolc-húsz játékos rendelkezésre áll, és hozzuk hozzá azt a teljesítményt, amit kell. Ma igazi csapatként küzdöttek, maximális elismerésem nekik!

Fotó: ETO FC Facebook
ETO FC Győr – Ferencvárosi TC 2-1 (1-0)
Győr, ETO Stadion 212 néző.
V.: Kovács G. (Ring, Nagy M.).

ETO FC Győr: Samson – Fél P., Korsun, Kovács L., Keene, Nagy F., Fél A. (Németh L. 46’), Oláh (Rácz Zs. 46’), Savanya (Süle 73’), Vida (Nagy L. 78’), Cameron. Szakmai vezető: Dörnyei Balázs.

FTC: Bednar – Németh H. (Czellér 72’), Ivanusa, Csigi, Fenyvesi, Pusztai, Szabó V. (Nagy V. 83’), Papp, Zlidnis, Vágó, Csányi. Vezetőedző: Vágó Fanny.

Gsz.: Cameron (26’, 59’) ill. Vágó (65’).

Forrás: ETO FC hivatalos Facebook oldal

Kapcsolódó témák: #ETO FC | #női labdarúgás |