ETO 40

„A fiaim a Rába ETO meccsein szerették meg a futballt”

Fotó: eto.hu
Pécskai István
2022.05.01. 13:05

Immáron négy évtized eltelt azóta, hogy a Rába ETO futballcsapatának játékosai Győr hőseivé váltak. A gárda látványos és közönségszórakoztató focival, az ikonikussá vált mesteredző, a „Mágus” becenevet kiérdemlő Verebes József irányításával bajnoki címet nyert az élvonal 1981–82-es idényében. A 40 éves jubileum kapcsán lapunk cikksorozatot készít, amelyben a legendás együttes tagjai elevenítik fel emlékeiket.

Sorozatunk harmadik részében Füzi Géza és Hannich Péter mesélt élményeiről. Előbbi, bár nem volt alapembere a csapatnak, máig jó szívvel emlékszik vissza az 1981–82-es szezonra.

,,Sajnos keveset játszottam, de így is óriási megtiszteltetés volt tagja lenni annak a keretnek, amely bajnoki címet szerzett. Megérkezett Verebes József az együtteshez, s egy csapásra szupercsapatot épített. Emlékszem, mindig szenzációs hangulat volt az öltözőben, a társaság mentálisan is a csúcson volt. A Mágus rendkívül jó kedélyű szakember volt, akinek hála, nagyon sokan szerették meg a futballt. Az előző idényben mindössze négy-öt ezren jártak ki a hazai meccseinkre. Az 1981–82-es szezonban azonban már tizenöt-húsz ezren voltak az ETO stadionjában” – mesélte Füzi Géza a Győr+ Médiának.

A korábbi játékos két fia, Krisztián és Ákos is rendre a lelátón tombolt. Később ők is mindketten élvonalbeli labdarúgók lettek. Utóbbi 12-szer a magyar válogatottban is szerepelt.

Fotó: eto.hu

,,A fiaim a Rába ETO meccsein szerették meg a futballt. Gyerekként rendre ott voltak a csapat hazai találkozóin, szurkoltak nekem és az ETO-nak. Szenzációs élményt jelentett számukra egy-egy gólzáporos győzelem. Biztos, hogy ennek is nagy szerepe volt abban, hogy végül focisták lettek, s szép karriert futottak be. Nagyon jólesett, amikor azt mondták: „apa, büszkék vagyunk rád” – tette hozzá Füzi Géza.

Hannich Péter a csapat első számú sztárjai közé tartozott. A bajnoki aranyat hozó 1981–82-es idényben 22 találattal elnyerte a gólkirályi címet is.

Fotó: eto.hu

,,Mindig jóleső érzés visszagondolni arra az időszakra. Azt hiszem, a csapat összes tagja nevében mondhatom, nagyon sokat köszönhetünk a mesterünknek, Verebes Józsefnek. Az ő szerepe volt a kulcsa a csapat sikereinek. Elképesztő mentális erőt kaptunk tőle, minden játékos a maximumot hozta ki magából. Büszke vagyok a csapatra, s arra, amit elértünk. A közönség mellénk állt, fantasztikus buzdítást kaptunk akkoriban a szurkolóinktól. A drukkerek támogatása plusz energiát adott. Természetesen jólesett az is, amikor civilben kaptuk a gratulációkat. Gyakran volt rá példa, hogy megállítottak minket az utcán, de ezzel sohasem volt bajunk, mindig örömmel beszélgettünk a szurkolókkal” – fejtette ki Hannich, aki manapság sportigazgatóként segíti a klubot.

Az ETO 40 sorozat korábbi részei elolvashatók ITT!

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #ETO40 | #labdarúgás |