A férfi kézilabdát népszerűsítették

Szöveg és fotó: J. Kovács Andrea
2023.10.18. 17:18

A sportágat népszerűsítő programsorozatot indított a férfi kézilabdacsapat. A Győri ETO - UNI FKC játékosai és a klub ügyvezetője ma délelőtt a ménfőcsanaki Petőfi Sándor Általános Iskolában jártak, ahol a hetedik és a nyolcadik osztályos tanulóknak mutatták be szeretett sportjukat.

A mai esemény egy sorozat első állomása. Több ok miatt is fontos ez. Először is azért, hogy minél több gyerek kezdjen el kézilabdázni, minél többen szeressék meg ezt a csodálatos sportágat. Azt is szeretnénk, hogyha a gyermekek kilátogatnának a Magvassy Mihály Sportcsarnokba, szurkolnának a csapatnak és a későbbiekben ez rendszeres hétvégi programjukká válna” – fejtette ki a Győr+ Médiának Uhlig Rita, a Győri ETO UNI FKC ügyvezetője.

Szilbekné Cseh Györgyi, a ménfőcsanaki Petőfi Sándor Általános Iskola igazgatója azt mondta:

„Az iskola történetében mindig jelen volt a sport, hiszen ez a szép természeti környezet a gyerekeket arra sarkallja, hogy sokat mozogjanak. A városban is számos sportegyesület van, valószínűleg ennek is köszönhető, hogy felső tagozatosaink egyharmada tagja valamelyiknek. Ezzel a tevékenységükkel egyébként a mindennapos testnevelés két óráját kiválthatják. Ugyanakkor a kézilabdában még nem vagyunk annyira jártasak. Ezért rendkívül jónak találom a kezdeményezést, mert így a tanulóink még több lehetőség közül választhatnak.

A rendhagyó sportnapon ott volt Sövegjártó Mátyás, Lang Zalán és Koncz András, a csapat játékosai. Eljött a a győri születésű, magyar válogatott Krakovszki Bence is, aki jelenleg a MOL Tatabánya KC kézilabdázója.

A játékosok portálunknak hangsúlyozták: „Szívesen jöttünk, hogy elmondjuk milyen tapasztalataink vannak, miért szeretjük, miért is olyan szép ez a sportág. Aki ezt választja, sok barátot talál és életre szóló csodálatos élményeket szerezhet.”

A beszélgetés után játékkal folytatódott a program. A vendégek nem üres kézzel jöttek, a diákok ajándék belépőjegyeket kaptak.

TV-s szerkesztő: Németh Boglárka

Kapcsolódó témák: #férfi kézilabda | #győri eto uni fkc |