A DAC-tól szerződtetett védőt az ETO

Győr+ Fotó: eto.hu
2023.07.17. 13:09

Kovács Márk kölcsönben az ETO FC focicsapatában folytatja pályafutását. A mindössze 19 esztendős védőt a dunaszerdahelyi DAC adta kölcsön az NB II-ben szereplő zöld-fehéreknek.

A Nagyváradon született védő szülővárosában ismerkedett meg a labdarúgással, ami után az első jelentős állomáshelye a harmadosztályú CA gárdája volt, ahol állandó játéklehetőséghez jutott. Kovács Márk több alkalommal pályára lépett a román utánpótlás-válogatottakban, melynek színeiben az U19-es Eb elitkörében is játszott.

Tavaly nyáron igazolta le a román másodosztályú FK Csíkszereda Miercurea Ciuc, ahol szinte minden mérkőzésen szóhoz jutott. Ebben az átigazolási időszakban a DAC játékosa lett, ám az előttünk álló bajnokságban az ETO-t fogja erősíteni kölcsönjátékosként.

,,Az a legfontosabb célom, hogy a csapattal együtt a lehető legjobb teljesítményt nyújtsam a következő idényben. Szeretnék sok játéklehetőséghez jutni, ezáltal a lehető legtöbbet fejlődni az ETO színeiben. Izgatottan várom a rajtot, a beilleszkedéssel nem volt probléma, emellett vannak ismerős arcok az öltözőben, többek között a szintén nemrég igazolt Yasin Hamed” – fogalmazott Kovács Márk. 

Köteles László sportigazgató a védelem stabilizálását várja a focistától, aki reményei szerint nagy segítségére lesz a csapatnak.

,,Újabb tehetséges fiatal játékossal bővült a keretünk, aki a védelemben több poszton is tud játszani, így sok a variációs lehetőségünk hátul – mondta Köteles László az eto.hu-nak. – Amikor néztem a játékát, az fogott meg benne, hogy fiatal kora ellenére nagyon érett a pályán, képességei megkérdőjelezhetetlenek, bízom benne, hogy komoly értéket fog képviselni a csapaton belül.”

Kapcsolódó témák: #átigazolás | #labdarúgás |