A csúcson zárta az évet a győri Kálmán Motorsport

Győr+ Fotó: KMS
2023.10.16. 18:38

Csak a szokásos – mondhatnánk a győri Kálmán Motorsport (KMS) idei teljesítményére. Azokban a kategóriákban, ahol a csapat versenyzői indultak, mindenütt összetett dobogós helyezésekkel és bajnoki címekkel sikerült zárni az MNASZ Országos Gokart Bajnokságot.

A bajnokság utolsó fordulóját a Dunaszerdahelyen található Slovakiaringen rendezték. A KMS versenyzői mindenütt az élmezőnyben harcoltak, és több kategóriában is bajnoki címmel tértek haza. 

A juniorok között két győri versenyző Lipovics Patrik és Németh Zétény képviselte a vármegyét. Patrik az egész éves nagyon tudatos és professzionális versenyzéséhez méltóan, most is jól fókuszált és egy második helyezéssel bebiztosította a bajnoki címet, míg Zétény ezen a hétvégén lecsúszott a dobogóról.

Patrik bajnoki címe egyben azt is jelentette, hogy a tizennégy éves fiú képviselheti hazánkat novemberben Bahreinben a ROTAX Világkupán, ahol a világ minden részéről több mint háromszáz gokartos csap össze a győzelemért.

A Kálmán Péter által alapított KMS Europe mindezeken túl megnyerte a Magyar Gokart csapatbajnoki címet is, ami teljessé teszi a sikeres évet.

Idei bajnokok:

  • Lipovics Patrik (junior)
  • Krepcsik Áron (senior)
  • Nagy Bianca (junior – Calivita Kupa)
Kapcsolódó témák: #motorsport | #verseny |