Darts

A Budapest Opennel hangolt a VB-re Ihász Veronika

Fotó: Ács Tamás
Szigeti Sándor
2022.03.16. 09:55

Két harmadik helyezést és értékes ranglistapontokat szerzett a hétvégi WDF Budapest Open nemzetközi darts tornán Ihász Veronika. A győri versenyző április 1-jén utazik Londonba, a WDF darts világbajnokságra.

Alaposan meglepődött az egyik magyar sportcsatorna riportere, amikor közvetlenül a verseny után arról kérdezte Veronikát, elégedett-e a megszerzett két dobogós helyezéssel. A válasz ugyanis egy rövid, de annál határozottabb „nem” volt.

Megkérdeztük Veronikát, mire is gondolt pontosan:

„A szombati Classic versenyen 5:1-re, a vasárnapi Masters viadalon pedig 5:3-ra kaptam ki az elődöntőben egy cseh lánytól, hogyan is lehetnék elégedett? A végén már jobban ment a játék, de a dupla kiszállókkal rendre meggyűlt a bajom. A férjem szerint olyan problémákat generáltam magamnak, amelyek eddig nem voltak jellemzőek a játékomra, és ezzel sajnos nehéz vitatkozni” – nyilatkozta a Győr+ Médiának Ihász Veronika.

„Túl sok időnk mindenesetre nincs kijavítani a hibákat, hiszen alig több mint két hét múlva, április 1-jén repülünk Londonba a világbajnokságra. Addig is gyakorlás és gyakorlás, mert ott már ilyen malőrök nem férnek majd bele” – tette hozzá a kiváló győri dobó.

A 2022-es WDF amatőr darts világbajnokságot eredetileg januárban rendezték volna Angliában, a darts szentélyeként számon tartott, London melletti Lakeside klubban. A koronavírus járvány miatt azonban a szervezők végül áprilisra halasztották az eseményt.

A sorsolást ennek ellenére megtartották, eszerint pedig Veronika az április 3-i nyitónapon az amerikai Paula Murphy ellen áll majd tábla elé. Már az is tudható, hogy ennek a mérkőzésnek a győztese az ötödik helyen kiemelt angol Beau Greaves ellenfele lesz a második körben.

Arról, hogy Veronika hogyan jutott ki a világbajnokságra, itt írtunk bővebben:

Kapcsolódó témák: #darts | #győri darts klub | #világbajnokság |