Labdarúgás

A Budaörs ellen nyert az ETO

Fotó: Vig Norbert
Győr+
2020.11.13. 21:03

A Merkantil Bank Liga 13. fordulójából elhalasztott mérkőzést pótolta ma 17 órakor a WKW ETO FC Győr NB II-es labdarúgó-csapata hazai pályán a Budaörs ellen, ahol magabiztos játékkal, megérdemelten sikerült győzni.

A WKW ETO FC Győr egy balszerencsésen végződő szolnoki vendégszereplés után a bajnokság meglepetés csapata ellen lépett pályára a javítás reményében.

Már a mérkőzés elején látni lehetett, hogy a Budaörs a három pontért érkezett. Az első perctől kezdve nagyon magasan kezdte meg a letámadást, amit hátul nagyon jól megoldott az ETO, Gundel-Takács kapust sokszor bevéve az összjátékba.

Kiegyenlített játék folyt az első félidőben, de fél óra után az ETO egy fokozattal feljebb kapcsolt, többször kerültek a vendégek kapuja elé. A 35. percben pedig góllá érett a nyomás. Priskin lépett ki a labdával két védő között, és ahogy tőle megszokhattuk, magabiztosan lőtt a kapu jobb oldalába az elvetődő kapus mellett 1-0.

A második félidőben abszolút ellenfele fele kerekedett a zöld-fehér csapat, a múltheti mérkőzéshez hasonlóan most is sok helyzetet alakítottak ki. Mindjárt a játékrész elején, egy budaörsi kavarodás után Kovács kapusnak kellett a gólvonalon begyűjtenie a labdát.

Két perccel később Kovács és Szimcso passzolgatott szépen, ami után előbbi lőtt élesen középre, de a kapus szögletre tudott menteni. A 61. percben hasonlóan a győri gólhoz, Priskin vezethette rá a labdát a kapusra, de ez alkalommal lábbal tudott hárítani a vendég hálóőr.

A hosszabbításban volt az első veszélyes helyzete a Budaörsnek, ekkor a szerencse az ETO-val volt, a labda a felső lécre pattant, majd ezután tisztázni tudtak a hazaiak.

Az utolsó pillanatban Berki futott rá egy előre vágott labdára, amire a kapus is érkezett, de Kovács nem találta el a labdát, így tovább perdült, Berki pedig rávezethette az üres kapura, de közben már vissza értek a védők, akik meg tudták akadályozni az újabb győri gólt. Az akció után a játékvezető hármat sípolt.

Csató Sándor: Először is szeretném megköszönni a budaörsi csapatnak, hogy amikor a vírus miatt nehéz helyzetben voltunk, sportszerűen hozzájárultak a mérkőzés elhalasztásához. Motiváltan játszottunk, sok gólszerzési lehetőséget kidolgoztunk, úgy gondolom, a helyzetek alapján fölényesebb győzelmet is arathattunk volna. Természetesen örülök a látottaknak, jól futballoztunk, és jelen helyzetünkben nagyon fontos győzelmet arattunk a másodosztály második helyezettje ellen.

Márkus Tibor: – Remek sorozat után érkeztünk Győrbe, ám ezúttal nem örülhettünk újabb sikernek. A jól felkészített hazai csapat ellen nem tudtuk az elmúlt időszakban megszokott eredményes játékunkat produkálni. Bár a legvégén akár még egyenlíthettünk is volna, úgy vélem összességében megérdemelten nyert az ETO, amelyhez gratulálok!

WKW ETO FC Győr – Budaörs 1-0 (1-0)

Győr ETO Park, zártkapus mérkőzés. Vezette: Szilágyi S. (Csatári, Tőkés).

WKW ETO FC Győr: Gundel-Takács – Kovács K., Lipták, Temesvári, Kerkez (Erdei 87’), Bagi, Kiss M. (Vári 81’), Berki, Szimcso (Fejes 87’), Májer (Szuhodovszki 74’), Priskin. Vezetőedző: Csató Sándor.

Budaörs: Kovács P. – Menyhárt (Marques-Airosa 81’), Fényes, Gyurácz (Molnár 60’), Zeke, Sajbán (Petró 46’), Zsidai, Halmai (Tamás 60’), Petneházi (Pethő 73’), Horváth R., Csiki. Vezetőedző: Márkus Tibor.

Gsz.: Priskin (35’)

Forrás: eto.hu

Kapcsolódó témák: #labdarúgás | #WKW ETO FC |