A bajnoki ezüstérmes és kupagyőztes ETO női focistáit köszöntötték

Pécskai István Fotó: Marcali Gábor
2023.06.09. 12:54

Ahogy tavaly, úgy idén is fantasztikus szezont zárt a labdarúgó-élvonalban szereplő ETO FC Győr női csapata. A zöld-fehér együttes megnyerte a Magyar Kupát, és ezüstérmet szerzett a bajnokságban. Az elmúlt két idényben összesen négy finálét játszott a gárda, amelynek tagjait pénteken a városháza dísztermében köszöntötte dr. Dézsi Csaba András polgármester, Radnóti Ákos sportért is felelős alpolgármester és Patkás Tamás, Győr parasport-nagykövete.

,,Rendkívül büszke vagyok az NB I-ben szereplő csapatra, amely sikeresen teljesít. Köszönöm Horváth Cs. Attila szakágvezetőnek és a teljes szakmai stábnak a munkáját. Példát mutatnak, hogy igenis lehet magas szinten futballozni Győrben. Abban a városban, ahol rendkívül nagy hagyománya van a labdarúgásnak. Komoly férfi futballikonok élnek köztünk, és most már a hölgyek között is vannak példaképek a fiatalok számára. Az ETO látványosan játszik, a futballistáin látni a küzdeni akarást. Az eredményesség pedig azt mutatja, hogy a szakmai munka és a tudás is megvan a csapatban, amely remélhetőleg tovább fejlődik, és jövőre is sikeres lesz. A város a lehetőségeihez mérten továbbra is a klub mellett áll, és támogatja” – mondta dr. Dézsi Csaba András.

Radnóti Ákos elmondta, a női focisták teljesítményükkel meghálálják az önkormányzati támogatást.

,,A bajnoki ezüstérem és a Magyar Kupa-győzelem önmagáért beszél, és az is, hogy nagyon sok válogatott labdarúgó található az együttesben. További feladatunk, hogy népszerűsítsük a női futballt. Az ETO-nál a felnőtt csapat mellett az utánpótlás is kiváló, minden feltétel adott a további jó szerepléshez. A fiatalok közül tehát nemcsak a fiúknak, hanem a lányoknak is lehet ajánlani a focit Győrben” – fogalmazott a sportért is felelős alpolgármester.

A bajnoki ezüstérmes és Magyar Kupa-győztes ETO játékosai: Borók Dorina, Török Noémi, Nikolett Krizanová, Anna Kazjupa, Kovács Laura, Nagy Fanni, Savanya Csilla, Kern Fanni, Petrovics Petra, Öreg Cintia, Herczeg Andrea, Süle Dóra, Tiffany Cameron, Németh Loretta, Vida Boglárka, Gaál Rebeka, Sali Rebeka, Siklér Kinga, Tamila Himics, Mia Hollingworth és Kocsán Petra. Vezetőedző: Dörnyei Balázs. Szakágvezető: Horváth Cs. Attila

Galéria: Marcali Gábor

TV-s szerkesztő: Ficsór Dávid

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #labdarúgás |