A bajnoki címekért száguld Varga Imre ,,Mimó”

Fotó: Lehotzky István
Pécskai István
2022.05.24. 15:53

Az élete a sport Varga Imre ,,Mimónak", aki a legnehezebb helyzetekben sem adja fel. A 23 esztendős motokrosszversenyző tele van célokkal, szeretne sikeres idényt zárni.

,,Jelenleg vezetem a magyar bajnokságot, emellett a német és az osztrák versenysorozatban is rendszeresen rajthoz állok. Előbbiben egyébként először sikerült pontot szereznem, ami azért nagy szó, mert a német bajnokság rendkívül rangos liga, a kontinensviadal előszobájának számít. Motivált vagyok, a következő versenyem majd vasárnap lesz Hódmezővásárhelyen. Úgy állok rajthoz, hogy szeretnék győzni” – fogalmazott a motokrosszos, aki szeretné bővíteni trófeagyűjteményét.

Eddig összességében tíz cross- és egy enduro cross bajnoki címmel büszkélkedhet.

,,Szeretnék az osztrák és a német bajnokságban is diadalmaskodni. Hosszú távon pedig az Eb- és a vb-győzelem is motivál. A motokrossz sportágban 30-35 éves korukig szoktak versenyezni, szóval még akár több mint tíz szezonom is lehet, hogy megvalósítsam az álmaimat” – tette hozzá Varga Imre, aki 2006-ban kezdett el ismerkedni a sportággal.

Idehaza nagyjából 250 krosszmotoros van, közülük tartozik a legjobbak közé. Hogy ez így is maradjon, nagyon sokat kell dolgoznia. Naponta 2-3 edzése van, amelyek során 200 körüli pulzussal motorozik.

,,Komoly állóképesség szükséges mindehhez. Emellett nagyon fontos a mentális felkészítés, ezért rendszeresen járok pszichológushoz. Úgy vélem, hetven százalékot jelent, ha valaki fejben erős. A mi sportágunkban nagyon fontos a koncentráció, ha az ember figyelme lankad, egy másodperc alatt megvan a baj. A legdurvább balesetem négy évvel ezelőtt történt, amikor olyan súlyos csípő- és combsérülésem volt, hogy utána újra kellett tanulnom járni. Négy hónapig feküdtem a kórházban, nagyon kemény időszak volt. A baleset legjobban az édesanyámat viselte meg, aki kérte, hogy fejezzem be a motorozást” – mesélte a sportoló, aki ideje nyolcvan-kilencven százalékát sportnak szenteli.

Korábban szeretett wakeboardozni és horgászni is, ráadásul teljesítette a Szent Jakab-út ősrégi zarándokutat, közismert nevén az el Caminót. A sport mellett dolgozik is, ha ideje engedi, édesapjának segít, akinek építőipari vállalkozása van.

Kapcsolódó témák: #krosszmotor | #motorsport |