904 milliós kerettel célozhatja meg a feljutást az ETO

Pécskai István Fotó: Mekliz Fotó
2023.07.07. 12:45

Az elmúlt napokban meglehetősen aktív volt az átigazolási piacon az ETO FC NB II-es labdarúgócsapata. A klub vezetősége igyekszik megerősíteni a csapatot, amely az új érkezők listáját tekintve akár a feljutásért is harcba szállhat a 2023–24-es idényben.

Ennek apropóján utánajártunk, az újonnan szerződtetett focisták érkezésével miként alakul a csapat keretének értéke.

A Nyíregyházáról érkező Hamed Yasin 150 ezer eurót (58 millió forintot), a roman Botosanitól szerződtetett Pap Eduárd 500 ezer eurót (193 millió forintot), az MTK-t elhagyó Szépe János és a legutóbb a Fehérvárt erősítő Claudiu Bumba 250 ezer eurót (97 millió forintot) ér, míg a Kecskeméttől igazolt Buna Gábor ázsióját 125 ezer euróra (48 millió forintra) tartja a német Transfermarkt című oldal. Farkas Balázs (100 ezer euró, 38 millió forint) ugyan visszatért a siófoki kölcsönjátéka után, ám edzésen súlyos térdsérülést szenvedett, ami miatt 6-8 hónapot kell kihagynia.

A portál adatai szerint így összesen már 2,33 millió eurót (904 millió forintot) ér az ETO jelenlegi kerete. A két NB I-es kieső, a Vasas és a Honvéd kiemelkedik ebből a szempontból, előbbi játékosait 1,7 milliárd forintra, utóbbiét 1,6 milliárd forintra taksálják. A keretértéket illetően a Szeged, a Gyirmót, a Nyíregyháza, a Haladás és az Ajka is megelőzi az ETO-t.

A keret összetétele természetesen változhat az átigazolási szezon végéig. A jelenleg csapat nélküli, 12-szeres román válogatott Paul Antont is hírbe hozták az ETO-val, akinek 550 ezer euró (213 millió forint) az értéke.

Ami a fiatalítást illeti, az elmúlt idényhez hasonlóan most is listavezető az ETO: a 18 tagú keret átlagéletkora mindössze 22,6 év. Ebben a tekintetben a BVSC áll a ,,legrosszabbul”, a focisták átlagéletkora 28 év.

A légiósok terén szintén ,,vezet” az ETO: jelen állás hat külföldi található a győriek keretében, a Honvéd 5-tel második ebben az összevetésben. Fontos megjegyezni, az NB II-ben csak hazai focisták szerepelhetnek. Kivételt képeznek ez alól azok a játékosok, akik ,,futballmagyarnak” számítanak. Ez azt jelenti, hogy az adott külföldi játékos magyar felmenővel rendelkezik, és ezt közokirattal/közjegyző által hitelesített magánokirattal tudjaigazolni; vagy 21 éves kora alatt egy/több MLSZ-tag sportszervezetben legalább 3 évet egyben/megszakításokkal igazolt labdarúgó volt. Az ETO új igazolásai pedig természetesen megfelelnek ennek a szabálynak.

Kapcsolódó témák: #átigazolás | #labdarúgás | #NB II |