80 éves az ETO-elnök, aki csodát tett Győrben

Fotó: O. Jakócs Péter
Zombai-Kovács Ákos
2022.03.16. 11:59

Március 15-én ünnepelte 80. születésnapját a győri labdarúgósport egyik legkiemelkedőbb alakja, a Magyar Labdarúgó-szövetség korábbi elnökségi tagja. Szániel János ügyvezető elnöki munkássága idején élte át legsikeresebb korszakát a Rába ETO, volt elnöke a labdarúgóligának, tagja a szövetség elnökségének és az olimpiai bizottságnak is.

A születésnapos lassan 25 éve csak kívülről követi a labdarúgó eseményeket, de bízik az ETO mielőbbi NB I-es szerepelésében. Szániel Jánost szerdán, a Városházán is köszöntötték.

Életkoromnál fogva személyesen nem lehettem ott azokon a legendás mérkőzéseken, amikor Elnök úr vezetése alatt szárnyalt és sikert sikerre halmozott az ETO, de rengeteget olvastam róla, úgyhogy teljesen képben vagyok azzal kapcsolatban, milyen munkát végzett a klub vezetőjeként” – mondta a szerdai köszöntése a sportot is felügyelő alpolgármester.

Nemcsak vezetőként, de korábban játékosként is roppant sikeres volt győri színekben, ami nagyon ritka a sportban, ezért külön jár a gratuláció Szániel Jánosnak” – tette hozzá Radnóti Ákos.Szinte az ETO-pályán nőttem fel, testközelből láthattam a csapatot és Elnök urat is, soha nem felejtem el azt az érzést, amikor teltház előtt játszott a Rába ETO, többször is bajnok lett, nemzetközi meccseket vívott, komoly dicsőséget szerezve ezzel Győrnek” – fogalmazott Szeles Szabolcs.

Az elnök úr által vezetett klub mögé egy emberként sorakozott fel a város, a cégek, az intézmények, mindenki magáénak érezte az ETO szereplését” – emelte ki az alpolgármester. „Nagyon bízom, bízunk benne, hogy hamarosan ismét hasonlóan sikeres korszaknak örülhetünk a zöld-fehéreknél, erre szerintem az új tulajdonos garancia lesz” – hangsúlyozta a városvezető.

Fotó: O. Jakócs Péter

„Lassan 25 éve nincs közöm a sporthoz és a labdarúgáshoz sem, sajnos hiába szolgáltam 6 évig játékosként majd 18 évig vezetőként az ETO-t, az utóbbi esztendőkben nem kellettem a klubnak, pedig tapasztalataimmal szívesen segítettem volna – mondta a Városházán Szániel János.Az akkori Rába ETO egy nagyon jó kollektíva volt, a klub mögött tényleg mindenki felsorakozott, a Vagongyár első embere, Horváth Ede pedig mindent megadott a minőségi munkához” – tette hozzá az egykori sportvezető.

Fotó: O. Jakócs Péter

Büszke vagyok rá, hogy nem csak a labdarúgók, de más szakosztályok is termelték a sikereket, rövid idő alatt a 10 legjobb hazai klub közé kerültünk, a győriek pedig imádtak minket, a tenyerükön hordozták az ETO-sokat” – fogalmazott a születésnapos. „Jó lenne, ha visszatérne az akkori hangulat a városba, Világi Oszkárt ismerem még korábbról és biztos vagyok benne, hogy vezetésével hamarosan újra a legjobbak között szerepelhet a klub” – hangsúlyozta Szániel János. „Nagyon köszönöm, hogy a mostani városvezetés gondolt rám és felköszöntött a 80. születésnapomon, jó lenne, ha mondjuk a 85.-en már úgy beszélgethetnénk, hogy az ETO meghatározó szerepet tölt be a hazai futballban, akár nemzetközi színtérre is kiléphet és ismét teltházas stadionban buzdíthatnák a szurkolók szeretett csapatukat” – zárta szavait a legendás ETO elnök.

Fotó: O. Jakócs Péter

Televíziós szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Kapcsolódó témák: #köszöntés | #labdarúgás | #születésnap |