7,4 milliárdért igazolhat a Benficába a volt győri focista

Pécskai István Fotó: AZ Alkmaar/Facebook
2023.05.26. 14:46

Ismét győri kötődésű futballistája lehet a nagy múltú Benfica csapatának. A portugál együttes szeretné szerződtetni Kerkez Milost a holland AZ Alkmaartól, amely 20 millió eurót (7,4 milliárd forintot) kér a hatszoros magyar válogatott balhátvédért.

Portugál lapértesülések szerint a Benfica már mindenben megegyezett Kerkezzel és a menedzsmentjével, a lisszaboni klub ugyanakkor elsőre sokallta a hollandok által kért összeget. Kérdés, hogy sikerül-e megegyezniük a feleknek a vételárban. A Győri ETO-ban 2019 és 2021 között focizó Kerkez értéket egyébként jelenleg 10 millió euróra (3,7 milliárd forintra) becsüli a Transfermarkt című szakoldal.

Érdekesség, hogy 2021-ben, amikor a focista a Milanba szerződött az ETO-tól, még csupán 200 ezer euróra (74 millió forintra) becsülték az ázsióját – az olasz klub pontosan ekkora összeget fizetett érte. Egy évvel később már 1,18 millió euróért vette meg őt az AZ Alkmaar.

Kerkez szenzációs formában futballozik a 2022–23-as szezonban: a még mindig csak 19 esztendős hátvéd csapata egyik legjobbja, 51 tétmeccsen 5 találat és 8 gólpassz fűződik a nevéhez. Az alkmaariak egy fordulóval a holland bajnokság vége előtt a negyedik helyen állnak a tabellán. A nemzetközi porondon pedig Kerkez-gólokkal menetelt egészen az elődöntőig a csapat az Európa-konferencialigában. A balhátvéd a nemzeti csapatból is kirobbanthatatlan, Marco Rossi szövetségi kapitány alapemberként számol vele.

Kerkez Benficába igazolása érzelmileg egyébként különleges lenne a győrieknek, hiszen korábban a lisszaboni csapatban futballozott az ETO legendája, Fehér Miklós. A 25-szörös magyar válogatott támadó 2004-ben tragikusan fiatalon, 24 évesen hunyt el: a Benfica Vitória SC elleni bajnoki mérkőzésén megállt a szíve.

Kapcsolódó témák: #Benfica | #ETO | #labdarúgás |