53 éves lett Michael Schumacher, a Forma–1 legendája

Fotó: depositphotos.com
Pécskai István
2022.01.03. 13:00

Michael Schumacher, a Forma–1 ikonikus alakja ma töltötte be az 53. születésnapját. A hétszeres világbajnok német klasszist máig minden idők (egyik) legjobb versenyzőjeként tartják számon.

Első világbajnoki címét 1994-ben nyerte a Benetton pilótájaként, majd ugyancsak az istállóval diadalmaskodott 1995-ben az egyéni pontversenyben. 2000 és 2004 között ötször lett vb-első a Ferrarival, aminek köszönhetően az olasz csapat történelmének legkiemelkedőbb alakjává vált.

Schumacher 2013. december 29-én a franciaországi Méribelben csaknem életét vesztette. Síelés közben, két kijelölt pálya között, egy köves részen bukott hatalmasat, s fejét a hó alatt rejtőző sziklába ütötte. Súlyos fejsérüléseket szenvedett, több műtéten is átesett. 2014 szeptembere óta otthonában, svájci birtokán kezelik, teljes titoktartás közepette. Családja és baráti köre azóta sem osztott meg lényegi információt a hogylétével kapcsolatban.

,,Soha nem hibáztattam Istent azért, hogy ez megtörtént. Ez tényleg csak balszerencse volt. Ennél nagyobb balszerencse már nem is érhet az életben – mondta Corinna Schumacher, a korábbi autóversenyző felesége a Netflix által készített, a sportoló karrierjét és síbalesetét feldolgozó dokumentumfilmben. – Michael itt van, más, de itt van és ez erőt ad nekünk.”

Fotó: depositphotos.com

Kapcsolódó témák: #Forma-1 | #születésnap |