43 évesen meghalt a Hertha elnöke

Pécskai István Fotó: Hertha BSC
2024.01.16. 15:02

Tragikus hirtelenséggel, váratlanul elhunyt Kay Bernstein, a német labdarúgó-másodosztályban szereplő Hertha BSC elnöke. A klub első embere mindössze 43 esztendős volt.

,,Az egész klub, annak vezetői és alkalmazottai mélyégesen megdöbbentek, mindenki le van sújtva” – írta közleményében a Hertha BSC, amelynek Dárdai Pál személyében magyar vezetőedzője van.

Kay Bernstein halálának oka egyelőre nem ismert. Az elnök korábban a Hertha egyik ultracsoportjának, a Harlekins Berlinnek a tagja és vezetője is volt. 2022-ben választották meg a klub élére, mandátuma pedig 2024-ig szólt.

Elnöksége alatt a klubot nehéz gazdasági helyzetbe hozó Lars Windhorst helyett az amerikai 777 Partners lett a a másodosztályú fővárosi együttes többségi részvényese. Bernstein volt az, aki 2023 áprilisában visszacsábította Dárdai Pált a berlini együtteshez. 

A berlini csapat 17 forduló után, azaz az idény felénél a hetedik helyen áll a Bundesliga 2-ben, amelyből az első kettő feljut az élvonalba, a harmadik pedig osztályozót játszik az élvonal 16. helyezettjével.
A hétvégén folytatódó bajnokságban vasárnap a Fortuna Düsseldorfot látja vendégül a Hertha.

Kapcsolódó témák: #futball | #gyász | #halál | #labdarúgás |