33 évesen szerzett Pro Licencet a győri fociedző

Pécskai István Fotó: eto.hu
2023.09.27. 15:07

A győri Nagy Ádám labdarúgóként 83 NB II-es mérkőzésen szerepelt, edzőként viszont akár még ennél is messzebb juthat. Elhivatottságát jelzi, hogy már 33 esztendősen megszerezte az európai szövetség (UEFA) Pro Licencét, a legmagasabb edzői képesítést.

Ádám labdarúgóként komoly tapasztalattal rendelkezik. Játékoskarrierje 7 évesen kezdődött. 1997-tól egészen 2012-ig tartozott a Győri ETO kötelékébe.

,,Az NB I-es csapatban többször voltam kerettag. Bajnoki mérkőzésen nem léptem pályára az első osztályban, de szerepeltem a Magyar Kupában és a Ligakupában. Az NB II-es gárdában viszont stabil helyet vívtam ki magamnak, évekig kezdőként számítottak rám. Kölcsönben szerepeltem Veszprémben és egy évet az olasz Leccénél is eltöltöttem. Nagyon sokat tanultam Olaszországban, ráadásul megismerhettem egy másik kultúrát, és szerencsére sikerült elsajátítanom a nyelvet is. 2013-ban igazoltam Mosonmagyaróvárra, és elkezdtem edzősködni az utánpótlásban” – mesélte a Győr+ Médiának Nagy Ádám, aki angolul, szerbül és olaszul is jól beszél. Korábban tanult oroszul, most pedig a német nyelvet igyekszik elsajátítani.

A Mosonmagyaróváron eltöltött három és fél éve alatt volt az NB II-es gárda pályaedzője is. Ezután Felcsútra került, ahol hét évig erősítette trénerként a Puskás Akadémiát. Előbb az U14-es, az U16-os, majd az U17-es együttest irányította, majd 2020 nyarától volt a második csapat vezetőedzője. Az NB III Nyugati csoportjában legutóbb negyedik lett vele a gárda. Eredményesen szerepelt vele a felcsúti csapat, mégis menesztették.

,,Derült égből villámcsapásként ért a döntés. Úgy készültem, hogy a következő idényben még én leszek a csapat edzője, hiszen érvényes szerződésem volt, és a szereplésünkkel sem volt probléma. A vezetőség azonban az elért eredmények ellenére másként döntött. Mivel júliusban távoztam Felcsútról, már nem volt esélyem rá, hogy máshol leülhessek a kispadra. Addigra mindenhol kialakult az edzői stáb összetétele. Szeretnék minél előbb elhelyezkedni. Az a célom, hogy a felnőtt futballban vállaljak munkát. Természetesen a családom helyzetét is szem előtt tartom, Győrben vagy a városhoz közeli településen szeretnék edzősködni – árulta el Nagy Ádám.

A szakember folyamatosan figyelemmel követi az NB I, az NB II és az NB III alakulását.

,,Abszolút naprakész vagyok a csapatokkal kapcsolatban. Úgy érzem, ez kötelező feladat egy edző számára, aki komoly szinten szeretne edzősködni. Karrierem során mindig megtaláltak a kihívások, tíz év alatt eljutottam a Pro Licenc végzettségig, alighanem a legfiatalabb edző vagyok Magyarországon, akinek ez sikerült. Nagyon motivált vagyok, bízom benne, hogy hamarosan lesz lehetőségem bizonyítani a rátermettségemet” – mondta Nagy Ádám.

Kapcsolódó témák: #edző | #labdarúgás | #tréner |