Női kézilabda

25 gólos győzelem a Budaörs ellen

Fotó: Vig Norbert
Győr+
2022.03.26. 20:26

A K&H női kézilabda liga 19. fordulójában a Budaörs vendégszerepelt az Audi Aréna Győrben. Már az első pillanatban előnybe kerül a csapat, amit végig magabiztosan őriztek, így az első harminc perc nyolc gólos győri előnnyel zárult. A második játékrészbe fantasztikus védelemmel, mindössze hat gólt kapott a hazai csapat, így végül 44 – 19-re nyert a Győri Audi ETO KC. – írja a klub hivatalos honlapja.

Laura Glauser a mai mérkőzésen pihenőt kapott, míg Crina Pintea sérülés miatt nem állt Ambros Martín rendelkezésére.

A Fodor, Oftedal, Hansen Blohm, Ryu, Faluvégi hatossal és Solberggel a kapuban kezdte meg a hazai csapat a találkozót. Az összecsapás egy 4-0-as győri sorozattal indult, és csak az ötödik percben tudtak először a remekül kezdő Solberg kapujába találni a vendégek (4 – 1).  Negyedóra elteltével őrizte magabiztos előnyét a győri csapat, és Faluvégi góljával a 19. percben már 11 – 6-re vezetett. A félidő utolsó perceiben tovább nőtt a különbség a két együttes között, és végül az első félidő 21 – 13-as győri vezetéssel ért véget.

A második félidő Oftedal góljával, és a csereként beállt Leynaud védésével indult. Anne Mette Hansen 5. találatával a 2. percben már tíz gólos különbséget mutatott az eredményjelző a győriek javára (23 – 13). Tovább nyílt az olló a két együttes között, és a 41. percben már 30 – 15-re vezettek a zöld-fehérek. Az ETO a második félidő 6. percében kapott utoljára gól, míg Nze Minkóék a negyvennyolcadikban a 35-et dobták (35 – 15). A kitűnő hazai védekezésnek köszönhetően 17 perces gólcsend után csak a 23. percben tudtak újra Amandine Leynaud kapujába találni a vendégek (37 – 16).

A vége kiütéses 44 – 19-es győri győzelmet hozott.

Ambors Martín: „Fiatal csapat ellen játszottunk, akik az első félidőben nagyon kiváló munkát végeztek. Nem egyszerű olyan meccsen sem amikor korán alakítunk ki egy előnyt, hiszen ilyenkor még nehezebb azt gyakorolni, amit szeretnénk. Lépésről lépésre haladunk előre, különböző dolgokat próbálunk ki. Nagyon jó mérkőzést játszottunk, és kulcs momentum számomra, hogy a játékosaim élvezik a játékot, ma főleg védkezésben.”

Stine Oftedal: „Boldog vagyok, hogy sikerült győznünk a mérkőzésen. Ahogy Ambros is elmondta, a védekezésünk volt a kulcs, amit a második félidőben nagyon magas szinten tudtunk játszani. Az elmúlt időszakban az apró dolgokat gyakoroltuk, és úgy gondolom azokat is sikerült megvalósítanunk a mérkőzésen.” – írja a gyorieto.kc.

Galéria: Vig Norbert

Kapcsolódó témák: #Győri Audi ETO KC | #női kézilabda |