2023 legjobbjait díjazzák a Sportcsillagok Gáláján

Pécskai István Fotó: Győri Sportcsillagok Emlékeit Gyűjtő Alapítvány
2024.01.29. 12:15

Különleges, jubileumi gálaestre készül a Győri Sportcsillagok Emlékeit Gyűjtő Alapítvány kuratóriuma és a városi önkormányzat. Február 1-jén, 18 órakor a Széchenyi-egyetem koncerttermében, a zsinagóga épületében 25. alkalommal köszöntik azokat a sportolókat és szakvezetőket, akik 2023-ban a legeredményesebben szerepeltek győri színekben.

Az est során a pódium mögötti kivetítőn megelevenednek majd az elmúlt 25 év gálaestjei és az alapítvány múzeum- és emléktábla-avatással kapcsolatos összejövetelei. Egykori olimpikonok, világ- és Európa-bajnokok, szakvezetők fiatalon láthatják viszont magukat a felvételeken” – mondta Pálfalvi Gábor, az alapítványt létrehozó kuratórium elnöke.

Az eseményen olyan sportcsillagok adják majd át a díjakat a jelenkor kiválóságainak, mint a kajak-kenu két élő legendája, a háromszoros olimpiai bajnok Kammerer Zoltán és a hússzoros vb-győztes Csay Renáta, illetve az ötszörös Bajnokok Ligája-győztes kézilabdaikon, Görbicz Anita.

Hét kategóriában osztanak elismeréseket, először honorálják például az év utánpótlásedzőjét. Az eseményen olyan sportolókat is köszöntenek, akik már megváltották repülőjegyüket az idei párizsi olimpiára: érkezik majd az ötkarikás aranyérmes kajakozó Kopasz Bálint, a tornász Bácskay Csenge és Mészáros Krisztofer, valamint Szabó Szebasztián úszó.

Az est végén az ETO FC tavaly visszavonult legendáját szólítják színpadra a szervezők. Ezután átadják a Győr Sportjáért Életműdíjat, amely Budahelyi Tibor Munkácsy-díjas szobrászművész alkotása. A kitüntetést azok kaphatják, akik több évtizeden át kizárólag társadalmi munkában kiemelkedő munkát végeztek a megyeszékhely sportjáért.

Az estet fővédnökként dr. Dézsi Csaba András polgármester nyitja meg. Rangos sportvezetők is részt vesznek a gálán: érkezik dr. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár és Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke. Az est sztárvendége Molnár Ferenc „Caramel” énekes lesz, akit korábban Máté Péter-díjjal tüntettek ki.

Kapcsolódó témák: #gála | #sportcsillagok |