1,3 milliárdot ér az ETO és a Gyirmót kerete is

Pécskai István Győr+ Média
2023.02.15. 19:40

Összességében várakozáson alul teljesít az NB II. 2022–23-as szezonjában az ETO és a Gyirmót labdarúgócsapata. Bár a két győri együttes az elmúlt fordulóban megszerezte első tavaszi győzelmét, a szurkolók sikeresebb szereplésre számítottak az idény kezdetét megelőzően. Az ETO jelenleg csak a nyolcadik, a Gyirmót pedig az ötödik helyen áll.

Pedig a mértékadónak tartott transfermarkt.de című oldal adatai szerint a Gyirmóté a harmadik, az ETO-é pedig a negyedik legértékesebb keret az NB II.-ben. Előbbi csapat játékosait összesen 3,58 millió euróra (1,35 milliárd forintra) taksálják, a zöld-fehérek focistái pedig 3,45 millió eurót (1,31 milliárd forintot) érnek. Csupán a Diósgyőr és az MTK játékosállománya értékesebb: előbbié 4,9 millió euró (1,85 milliárd forint), utóbbié 6,38 millió euró (2,41 milliárd forint) – a miskolciak vezetik a tabellát, míg az MTK a második.

Ez alapján mindenképpen csalódás, hogy az ETO 23 forduló alatt mindössze 31 pontot gyűjtött, s csak a nyolcadik helyen áll a tabellán. A Gyirmót ugyanennyi meccs alatt 36 pontot szerzett, és az ötödik pozíciót foglalja el a táblázaton.

Érdemes megnézni, hogyan teljesítettek az idény eddigi részében az ETO, illetve a Gyirmót keretének legtöbbre tartott futballistái. A zöld-fehérek legértékesebb focistája Kovácsik Ádám (350 ezer euró – 133 millió forint), aki sérülése miatt eddig csak hat bajnokin és egy Magyar Kupa-meccsen védte az ETO kapuját. Hét találkozón 10-szer találtak a kapujába, s kétszer őrizte meg hálóját a kapott góltól. A mezőnyjátékosok közül Babati Benjamin és Kiss Bence ázsiója a legmagasabb, mindkettőjüké 250 ezer euró (95 millió forint). A támadóként bevethető Babati 16 tétmeccsen 3 találatot és 1 gólpasszt jegyzett, a középpályás Kiss pedig 25 tétmeccsen 4 gólpassz mellett 1-szer volt eredményes.

Ami a Gyirmótot illeti: 275 ezer euróval (104 millió forinttal) Madarász Márk a keret legértékesebb játékosa. A télen szerződtette őt a klub, ami eddig remek döntésnek bizonyult: 3 bajnokin két alkalommal is eredményes volt. Egyaránt 250 ezer eurót (95 millió forintot) ér Nagy Patrik és Szegi Vince. Előbbi középpályásként 23 tétmeccsen szerepelt, 8 gólt és 7 gólpasszt jegyzett. A védőként bevethető Szegi 21 meccsen hét gólpasszt osztott ki.

Hiába szerepel előkelő helyen a Gyirmót és az ETO is a Transfermarkt NB II.-es listáján, a bajnokságban eddig mindez a pályán nem mutatkozott meg. Bízunk benne, hogy a hátralévő mérkőzéseken mindkét győri gárda feljebb tud majd kapaszkodni a tabellán.

Kapcsolódó témák: #ETO | #gyirmót | #labdarúgás | #transfermarkt |