Spíler: Farkas Júlia lehet az Audi ETO új ásza

Nagy Roland Fotó: Marcali Gábor
2023.10.25. 21:25

A Győr+ Média sportos podcastjének legutóbbi részében Farkas Júlia mesélt pályafutásáról, terveiről és arról is, hogy az élsport mellett miért jelentkezett a Széchenyi István Egyetem jogi karára.

Farkas Júlia az Audi ETO utánpótlás bázisának egyik legtehetségesebb játékosa. A még mindig csak 19 éves irányító, nővérével, a nála két évvel idősebb Johannával együtt Ikerváron ismerkedett meg a kézilabdával, majd szinte mindenben követte testvérét: ő is Győrben a Kazinczy-gimnáziumban kezdte el a középiskolát, és az Audi ETO akadémiáján is a testvéréhez hasonlóan haladt egyre előrébb, egyenesen a felnőtt keret felé vezető úton.

Mindketten vezéregyéniségei voltak saját korosztályuk válogatottjának, Európa-bajnoki és világbajnoki érmekig menetelve a nemzeti csapatokkal. Johanna a több játéklehetőség reményében másik klubban folytatta pályafutását, Júlia azonban hosszú távú szerződést kapott az Audi ETO-tól, így jelenleg is a klub világklasszisaival együtt készül, és már több BL-meccsen is pályára léphetett.

Jövőjét a győri csapatban képzeli el, szeretne minél nagyobb sikereket elérni, és a nővérével együtt játszani a magyar válogatottban egy olimpián, vagy vb-n.

Az adást itt nézhetik vissza:

Kapcsolódó témák: #kézilabda | #podcast | #Spíler |