Víztelenítse hétvégi házát, nyaralóját a télre!

Szöveg és fotó: Pannon-Víz Zrt./Borsi Viktória
2023.11.13. 19:39

A fagy beköszönte előtt rendkívül fontos odafigyelni arra, hogy elvégezzük a szükséges intézkedéseket annak érdekében, hogy megelőzzük a hideg által okozott fagykárokat az életvitelszerűen nem használt ingatlanjaink vízellátó rendszerében.

A hideg időszakban kulcsfontosságú a kerti, hétvégi, magára hagyott házak, épületek vízellátó rendszereinek védelme. Ezeknél az ingatlanoknál elengedhetetlen tennivaló a vízhálózat és a vízmérő víztelenítése, valamint a vízmérőakna gondos felkészítése a télre.

Mit tehetünk a használaton kívüli ingatlanaink fagyvédelme érdekében? A fűtetlen ingatlanok, nyaralók belső vízvezetékeiből engedjük le a vizet, ehhez zárjuk el a vízmérőaknában a főelzárót, majd a víztelenítő csonkon keresztül folyassuk ki a belső hálózatból a vizet. Ne felejtsük el a WC víztartályát is kiüríteni. A fagyveszély érinti a bűzelzáró csőszakaszokban lévő vízdugókat is. Ezeket leszerelhetjük vagy kipumpálhatjuk belőlük a vizet, de fagyálló, fertőtlenítő hatású folyadékot is tölthetünk a bűzelzárókba. 

Ne feledkezzenek el a kerti csapokról sem, melyekből engedjék le a vizet és szigeteljék a hideg ellen. Vízmérőnk és vezetékeink élettartamának megóvása érdekében végezzük el a fagytalanítási teendőket, hogy élvezhessük a gondtalan vízfogyasztás örömét jövő tavasszal is!

Kapcsolódó témák: #pannon-víz | #téliesítés |