Videón látszik, ahogy egy ittas sofőr szándékosan okozott balesetet

Győr+ Illusztráció: depositphotos.com
2023.03.21. 11:23

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy férfival szemben, aki ittasan vezetve úgy előzött, hogy szándékosan nekiment az előzött járműnek.

A vádirati tényállás szerint az 56 éves férfi 2022 júliusában, a kora délutáni órákban közlekedett autójával egy Mosonmagyaróvár melletti településen, úgy hogy a vezetés előtt alkoholt fogyasztott. A terhelt utolérte az előtte haladó autót, melyben egy család – férj, feleség és 13 éves fiúk – utazott. A jármű lassan haladt a településen belül és az apa a leengedett ablakon keresztül kiintegetett a járműből a fagyizóban dolgozó lányának – írja az ugyeszseg.hu.

A terhelt felidegesítette magát az előtte haladó sebességén, megelőzte őket és azonnal állóra fékezte az autóját. A mögötte közlekedő sértett csak hirtelen fékezéssel és félrekormányzással tudta elkerülni a balesetet. A két férfi ezután kiszállt az autójából hangos szóváltásba keveredtek, majd a sértett visszaült autójába és kikerülve a vádlottat elhagyta a helyszínt.

A vádlott nem nyugodott meg, és a sértett után indult, megelőzte őt és úgy tért vissza a saját sávjába, hogy ennek során járművét szándékosan a sértett autójának kormányozta, próbálta őt leszorítani az útról, és autója jobb oldalával nekiütközött a sértett által vezetett jármű bal oldalának. Az ütközéstől mindkét jármű egyik első kereke kidurrant és az autók oldala is megsérült. A baleset során személyi sérülés nem történt.

Az intézkedés során a rendőrök a gyanúsítotton ittasságra utaló jeleket tapasztaltak, ezért vérvételre állították elő, ami igazolta a vádlott ittasságát.

Az ügyészség a vádlottal szemben közúti veszélyeztetés és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat. A büntetési tétel a halmazati szabályokra figyelemmel négy és fél évig terjedő szabadságvesztés, valamint az ügyészség indítványozta, hogy a férfit a bíróság tiltsa el a járművezetéstől.

Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Mosonmagyaróvári Járásbíróság fogja meghozni.

Forrás: ugyeszseg.hu
Illusztráció: depositphotos.com

Kapcsolódó témák: #bíróság | #ügyészség |