Veszélyes és fegyvere van! Véres bankjeggyel fizetett a szökésben lévő győri bűnöző

MTI Fotó: police.hu
2023.05.23. 19:41

Három embert elfogtak, egy győri férfit viszont még köröznek a meggyilkolt szlovákiai magyar vállalkozó ügyében - jelentették be a szlovák Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) és a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) keddi budapesti sajtótájékoztatóján. A győri férfinek fegyvere van és különösen veszélyes!

Az elfogott három férfi szlovák állampolgár, közülük kettőt Szlovákiában, egyet Magyarországon vettek őrizetbe. A körözött személy – a győri születésű Sárközi Gergely – magyar, szerepel a rendőrség honlapján, a police.hu-n a körözési toplistán. A férfiról fotók ide kattintva láthatók!

A negyvennégy éves Sárközi Gergely veszélyes, fegyvere van – mondta a sajtótájékoztatón Jeney Áron ezredes, a KR NNI igazgatója. Ezért azt tanácsolta, senki ne próbálja meg feltartóztatni, valamint azt üzente a menekülő férfinak, minél hamarabb adja fel magát.

Jeney Áron emlékeztetett: a rendőrség május 3-án kapott bejelentést arról, hogy ég egy autó a Veszprém vármegyei Pápateszér és Csót közötti erdős területhez közel. A helyszíni szemle igazolta, hogy a jármű a szlovákiai Csicsóról eltűnt vállalkozó, Sz. Tibor tulajdona. A környéken elrendelt kutyás keresés eredményeként megtalálták az áldozat megcsonkított, megégetett holttestét, majd a tetoválásai alapján azonosították – mondta el.

Hiripi Gábor, a KR NNI Életvédelmi és Célkörözési Főosztály vezetője elmondta, hogy a vizsgálatban a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság is részt vett, mert a rendőrök által keresett Peugeot típusú autót egy térfigyelő kamera rögzítette egy téti benzinkúton.

A kocsi sofőrje a még körözés alatt álló Sárközi Gergely lehetett, aki a töltőállomáson egy véres bankjeggyel fizetett. A Peugeot-ot később szintén felgyújtották, Győrszentiván és Gönyű között, a Mosoni-Duna közelében – tette hozzá.

Rudolf Patka, a NAKA nyugati részlegének igazgatója elmondta, hogy Sz. Tibor eltűnését korábban bejelentették Szlovákiában, arról, hogy a vállalkozó bűncselekmény áldozata lett, a nyomozóknak nem volt információjuk.

Fotók és videó: police.hu

Kapcsolódó témák: #fegyver | #Győr-Moson-Sopron | #körözés |