Hirdetés
Ügyészség

Ukrán férfiak: csempészni érkeztek

Illusztráció: Pixabay
Győr+
2021.06.14. 07:44

A Soproni Járási Ügyészség vádat emelt három ukrán férfival szemben, akik pénzszerzés céljából, embercsempészés érdekében jöttek idén februárban Magyarországra. Őket a rendőrök elfogták, a csempészett migráns személyek pedig elmenekültek.

Hirdetés

A Soproni Járási Ügyészség vádirata szerint a három elkövető Szlovákiában 1.450 €-ért kibérelt két személyautót azért, hogy a migránsokat azokban szállítsák. Az egyik autóval az egyik elkövető hét migránst vett fel Lajosmizse térségében, míg a másik autóban a másik két elkövető négy-öt migránst helyezett el. Ezt követően a két autó együtt indult el Sopron felé.

Sopronba érkezve a csempészett hét migránst az elkövető az autóból kiszállította, majd az autóban maradva várta a társait. A másik autót azonban a rendőrség Sopronban feltartóztatta, abból a migránsok kiszálltak és elszaladtak, míg a két elkövetőt a rendőrség elfogta.

Hirdetés

A letartóztatásban lévő vádlottakkal szemben minősített embercsempészés a vád, mely két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A vádiratban az ügyészség – egyebek mellett – szabadságvesztés kiszabására és Magyarországról történő kiutasításra tett indítványt.

Az eljárást a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai folytatták le, az érdemi döntést pedig várhatóan a Soproni Járásbíróság fogja meghozni az ügyben. – közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség.

Az elkövetésről készült mobilfelvétel az alábbi linken tekinthető meg:

Kapcsolódó témák: #ügyészség |
likeold
a fb oldalunkat