Katasztrófavédelem

Újabb eszközöket kaptak az egyesületek

Győr+
2022.12.28. 15:50

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Magyar Tűzoltó Szövetség 2022-ben kiírt pályázatán hétszázmillió forint értékben biztosítottak forrásokat a tűzoltás és katasztrófa-elhárítás területén tevékenykedő egyesületek működéséhez, képzéshez, eszközökhöz.

Hirdetés

A sikeres pályázattal az önkéntes tűzoltó egyesületek működési költségekhez, valamint különféle tűzoltóeszközökhöz és felszerelésekhez, egyéni védőeszközökhöz, védőruházathoz jutottak.

A szerdai eszközátadáson Sallai Péter tűzoltó dandártábornok, a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója köszöntötte az egyesületek képviselőit. Hangsúlyozta, hogy az önkéntes tűzoltó egyesületek egyre nagyobb szerepet töltenek be a megye tűzvédelmében, így kiemelten fontos a fejlődésüket támogató, évről-évre növekvő pályázati lehetőségek kiaknázása. Megköszönte az egyesületek tevékenységét, a különböző káreseteknél részükről bizonyított gyors és hatékony reagálást, egyben a további fejlődést szorgalmazva a következő évi pályázati lehetőségek tervezésére bíztatta az egyesületek képviselőit.

Győr-Moson-Sopron megyében idén hatvannyolc együttműködési megállapodással rendelkező önkéntes tűzoltó egyesület nyújtott be pályázatot, közel hetvenötmillió forint értékben.

Az egyesületek a lehetséges kategóriákon belül az igényelt forrásokat rangsorolták, figyelembe véve, hogy mire lenne a legnagyobb szükségük. 2022 évben a megyében működő nyolc önállóan beavatkozó (Győrszemere, Tét, Fertőszentmiklós, Nagycenk, Hegykő, Kunsziget, Ásványráró és Koroncó) önkéntes tűzoltó egyesület több, mint tizenhárom millió forint normatív támogatásban részesült.

A pályázatok segítségével, a technikai eszközökkel, védőeszközökkel, egyéb felszerelésekkel, valamint a szakmai képzésekkel az önkéntesek hatékonysága, egyben megyénk tűzbiztonsága is javul.

Forrás: Katasztrófavédelem

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #katasztrófavédelem | #önkéntes tűzoltó |