Hirdetés
Győr-Moson-Sopron Megye

Új „zöld irányvonalat” hirdetett a VOSZ

Illusztráció: Pixabay
Győr+
2022.06.10. 12:01

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezete új „zöld irányvonalat” hirdet, ezzel ösztönözve tagvállalkozásait a tudatos termelésre és a hosszútávon fenntartható működésre. E cél keretein belül a megyei VOSZ 2022-től kezdve minden évben támogat valamely, a környezetvédelemmel, illetve a jövő generációjával kapcsolatos programot.

Hirdetés

Idén a támogatást a Darnózseliért Közhasznú Alapítvány kezdeményezésére, Darnózseli Község Önkormányzata és a Szigetköz Körzeti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola közreműködésével megvalósított faültetési program kapta.

A Darnózseliért Közhasznú Alapítvány évtizedes múltra tekint vissza, működése alatt többek között automata életmentő készüléket helyeztek ki a faluközpontban, ultrahangot vásároltak a helyi egészségügyi szolgálatnak, rendszeresen támogatnak rászoruló, illetve súlyosan beteg darnózseli lakosokat, most pedig térfigyelőkamerák kihelyezésére készülnek azokon a helyeken, ahol rendszeresen történik illegális szemétlerakás.

Hirdetés

A faültetés hagyománya tavaly kezdődött Darnózselin, amikor a helyi általános iskola ballagó nyolcadikosai 22 sorfát ültettek el a faluban az őket búcsúztató hetedik osztályosok segítségével. Akkor az első fát Dr. Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője ültette el. A miniszter idén is jelen volt az eseményen, ahol szintén 22, egyenként háromméteres fát ültettek el a diákok, a tárcavezetőn kívül többek között a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés alelnöke, Dr. Pető Péter és Fazekas Zoltán, a település polgármestere jelenlétében.

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezete öt sorfa megvásárlásával támogatta a programot. Az eseményen Dr. Kovács Péter, a VOSZ Győr-Moson-Sopron megyei elnöke elmondta, a vállalkozói szférának nemcsak a gazdasági környezet, hanem az élhető, mindennapi környezet is számít. Nemcsak a profit, hanem a profit egy részének társadalmi ügyekért való hasznosítása is fontos. Ezért új, „zöld irányvonalat” hirdet a megyében, amellyel arra szeretné ösztönözni a vállalkozásokat, hogy működésük során tartsák szem előtt a fenntarthatóság elveit. Rámutatott, ez különösen időszerű ma, amikor napi szinten szembesülünk az energiahiánnyal, a nyersanyag problémákkal, illetve a termelés folyamatosan növekvő rezsiköltségeivel. Hozzátette, ez a faültetés szimbolikus, egyfelől azt mutatja, hogy milyen sokat számít a kék bolygó zöldítése, másfelől pedig azt, hogy a környezetvédelem közös ügye a jelen cégvezetőinek és a most kirepülő ballagó diákoknak, azaz a jövő vállalkozóinak.

Szöveg: VOSZ Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezete

likeold
a fb oldalunkat